mors dag presenter 2016

11 genomtänkta mors dag-presenter som är helt gratis

På söndag är det dags för mors dag 2016. Baaam har tänkt ut 11 geniala mors dag-presenter som hon kommer att älska, och som faktiskt är helt gratis.

Missa inte:
Därför är mammor det absolut bästa som finns
15 saker du borde säga till din mamma lite oftare
Forskning visar att du blir lyckligare av att ha en syster

1. Klipp ihop en video

Har du och din mamma också hur många härliga minnen som helst tillsammans? Samla bilder och klipp i en video som du redigerar i ett filmprogram på datorn. Lägg på en låt i bakgrunden som betyder lite extra för er – det kommer hon att älska och minnas länge.

2. Komplimangburk

Spåna fram allt du älskar med din mamma och skriv dessa saker på små lappar. Lägg lapparna i en burk och säg åt henne att ta upp en lapp varje gång hon känner att hon behöver en extra komplimang eller lite pepp i vardagen. En gratis mors dag-present som garanterar många dotterpoäng.

3. Gör egna presentkort

Egna presentkort är underskattat! Skriv ned saker du kan göra för din mamma när hon behöver det. Det kan vara allt från att locka håret på henne när hon ska iväg på fest till att städa badrummet när hon faktiskt inte alls har lust att göra det själv. Se upp med att lova för mycket!

4. Rensa garderoben

Har du och din mamma någorlunda samma smak? Passa på att rensa garderoben och ge henne kläder som passar, accessoarer eller kanske en oanvänd parfym som inte har kommit till användning. Du har med största sannolikhet massor av saker som hon skulle tycka om, som inte kostar dig en enda krona.

5. Gör en spellista

Utgå från vad din mamma tycker om och gör en lång spellista på Spotify med låtar som kan falla henne i smaken. En idé kan vara att hitta nya artister och grupper som du tror att hon skulle tycka om, som hon bara inte har hittat ännu.

6. Laga middag

Klassiker! Plocka fram vad du har hemma och gör en god middag till mamma. Det är hon värd!

7. Sätt ihop ett träningsschema

Gillar du att träna och vill ha en träningskompis? Ge mamma ett träningsschema som ni genomför tillsammans. Perfekt nu när värmen kryper uppåt i Sverige och helt gratis. Om du är extra kunnig inom träning kan du erbjuda henne att vara PT vid ett antal tillfällen för att komma igång.

8. Återskapa ett foto

Har du ett favoritfoto från när du var liten? Klä dig i liknande kläder och be någon att fota dig i en liknande miljö. Extra kul om du får med dina syskon på idén. Skriv ut bilden och rama in tillsammans med originalet.

9. Skriv ut recept

Gillar din mamma att laga mat? Skriv ut ett gäng recept som du hittar på nätet eller skriv för hand om du vill göra det mer personligt. Ett enkelt (och uppskattat!) sätt att göra en egen kokbok, om än i mindre format. Pluspoäng eftersom du själv förmodligen kommer att få smaka rätterna såsmåningom…

10. Hjälp henne med något

Ibland räcker det faktiskt att vara lite extra snäll. Fråga om hon behöver hjälp med något – oavsett om hon vill rigga sig på en dejtingapp eller att skruva upp ett lysrör i köket.

11. Låna ut dina favoritböcker

Låt mamma få njuta av läsning i sommar. Bunta ihop dina favoritböcker och låna ut, eller ge bort, dem ihopknutna med ett snyggt snöre. Att få en bra bok rekommenderad är ovärderligt.

Läs även:
Åtta grymma appar att redigera dina mobilbilder i
Därför är det viktigt att du reser med din partner
Sex sorters vänskap som boostar dig

Foto: IBL