drömresamål

11 saker du bara måste uppleva själv

Många känner nog en rädsla inför att vara ensam, just därför kan det vara härligt att bara bryta det mönstret och hitta på saker på egen hand.


1. Gå på skogspromenad
Ge dig ut i skogen, ta en dag då det inte är allt för varmt. Det finns massa vandringsleder runt om i landet, håll dig till en led för att slippa förvirring. Håll ett högt tempo, det ska kännas dagen efter!

2. Festa
Kila iväg till en fest där du bara känner värden. Även om du känner en person där är sannolikheten rätt hög att du för det mesta kommer tvingas hänga med andra – värdskapet tar tid.

3. Utforska din egen stad
Fyll på luren med grym musik och ge dig ut på ett äventyr i din egen stad. Utforska gator och vägar du inte besökt förut.

Läs mer: 3 anledningar till att sluta salta

4. Upplev en orgasm
Finns det någon mer intim stund du kan uppleva med dig själv? Ett perfekt sätt att lära känna sig själv och sin kropp.

5. Gå på konsert
Istället för att ge upp tanken om att gå på en konsert bara för att dina vänner bangar kan du passa på att få lite tid för dig själv tillsammans med musik du verkligen älskar. Du slipper dessutom eventuellt snack under spelningen och slipper oroa dig för vad dina vänner tycker och tänker.


6. Res till ett drömresemål
Det behöver inte vara en resa till andra sidan jorden, det kan räcka med att ta tåget någonstans. Det viktigaste är att du ger dig ut på något som du sett fram emot, helt på egen hand, för att upptäcka något nytt alldeles själv.

7. Laga mat
Bjud dig själv på en riktig festmåltid. Gärna en fyrarätters som tar flera timmar att förbereda. Du slipper anpassa maten till vad andra gillar och kan bjuda dig själv på det bästa du vet.

8. Bli bättre på en hobby
Känslan av att bli bättre och bättre är helt underbar. Ta dig tid att bli bättre och utvecklas på någon hobby du har.

9. Gå på bio
Har du och dina vänner svårt att bestämma vilken film ni ska se på bio? Gå själv istället, så slipper du kompromissa. Dessutom slipper du snack runt omkring dig.

10. Ät på restaurang
Att boka bord på en fin restaurang för en person kan kännas lite skrämmande och av just den anledningen bör du göra det. Lämna telefonen hemma, eller stäng av den väl på plats, och låt maten och dina intryck ligga i fokus.

11. Renovera hemma
Litet som smått, ta dig an något utmanande i hemmet. Behöver du kanske måla om i hallen? Sätta upp nya tapeter? Möjligheterna är många.

Foto: All Over Press

Läs mer:
10 övningar som bara kräver en stol
11 hälsosamma sätt att gå ner i vikt snabbt
Den perfekta mackan