14 saker Veronica Maggios låtar har lärt oss om livet

Finns det någon som sätter bättre ord på våra känslor än Veronica Maggio? Här är 14 livsvisdomar vi aldrig vill glömma att hon lärt oss.

Kärlek kan göra något alldeles fruktansvärt ont, vi vet också att vi kommer gå vidare. Allt det och lite till har Veronica Maggio har satt ord på genom sin långa karriär. Vi har samlat bästa lärdomarna.

Läs också: Snygg, snyggare, snyggast – här är 11 av Veronica Maggios bästa looks

Det är helt okej att vara kräsen

Det kan alltid bli bättre. Eller hur? Låten ”Nöjd? sätter ord på alla singeltjejers struggle – vi blir helt enkelt aldrig nöjda, och låten sätter ord på att det faktiskt är okej att vara kräsen. Det handlar ändå om att livet ska bli så bra som möjligt:
”Aldrig nöjd, jag blir aldrig nöjd
För lång eller kort eller smal eller bred
Jag vill hitta rätt men jag ser bara fel
Aldrig nöjd, jag blir aldrig nöjd
Ingen kan vara perfekt, det kan jag förstå
Men herregud, jag kan få bättre än så”

Hur det är att tappa bort sig själv


Vi kan alla känna igen oss i att tappa bort sig själv. ”Måndagsbarn” sätter ord på känslorna när vi känner oss vilsna i livet, och önskar att alla dagar vore liiite mer som lördag:
”Jag längtar alltid härifrån men aldrig hem
Skulle vilja ta det sen, vad ska det bli av mig
Det finns dagar som idag, hopplösa mornar
Då jag vaknar som ett vrak
Åh jag märker alla har – har fått nog av mig”

Finns det en så finns det flera

När kärleken tar slut, och vi tror att vi aldrig kommer träffa någon igen, någonsin, då behöver vi den här låten. För vet du vad, plötsligt träffar du faktiskt någon ny som du vill lära känna. ”Finns det en så finns det flera” lär oss att det alltid finns nya chanser.

Ibland ÄR allt perfekt!

Det finns kvällar, dagar, nätter när allt verkligen ÄR helt fantastiskt. Så fantastiskt att vi undrar om det som hände verkligen hände, eftersom det nästan var för bra för att vara sant. Låten ”Välkommen in” sätter orden på hur en riktigt lyckad fest kan vara, och vi vill bara ha mer:
”Dunkande hjärtan klockan kvart över fem
Imma på rutorna men ingen går hem
Flackande blickar upp och ner och igen, åh
Ingen vet ifall det verkligen hänt”

För ibland är verkligen livet sjukt härligt!

För ibland är verkligen livet härligt.

Det kan vara jobbigt att växa upp i en stad…

…där alla känner alla, och vet allt om alla. Man vill inte stanna kvar, och då kan det faktiskt vara hemskt skönt att flytta, börja om, och slita ut sina skor någon annanstans. Låten ”17 år sätter ord på känslan när man inte är nöjd med tillvaron, och är beredd på att göra i princip vad som helst för att börja ett nytt kapitel i livet:
”Det var 17 år
17 år i staden där jag växte upp och så
märker du hur fort det går?
och jag var 17 år ville inte va den
som blev kvar”

Ibland stannar vi alldeles för länge

Trots att personen sårar och sviker gång på gång, så försöker man ändå. Vi fortsätter, och stannar kvar i relationen lite för länge. Det gör ont i magen när vi hör låten ”Jag kan inte säga nej” för någonstans så vet vi ju att det är just nej vi borde säga. Vi vet att vi verkligen borde ha dumpat personen, för länge sen:

”För jag kan inte säga nej
Det går inte när du rör vid mig
Inte när du rör vid mig”

Alla får inte en andra chans


Det kan säkert låta väldigt hårt, men alla är inte värda en andra chans. Särskilt inte om personen verkligen har sårat djupt. Låten ”Snälla bli min” sätter verkligen ord på det. Otrohet är aldrig okej, och det får faktiskt konsekvenser. Kanske så långt att den som blivit sårad inte är beredd på att förlåta:
”Du tar bort min hand ifrån din arm
och flyttar bort
ingenting jag säger spelar längre någon roll
ställer mig i hallen tills jag fattar vad som hänt
får jag ens ha kvar dig som min vän?”

Ibland får vi inte sagt det vi vill säga

Alla har vi varit med om det, när vi känner oss så sjukt frustrerade och vill konfrontera en person som betett sig illa. Vi tänker ut dialogen vi vill ha med personen i huvudet, men sedan blir den aldri av. Låten ”Satan i gatan” sätter ordet på den frustrationen. Det suger, men vi glömmer aldrig bort vad personen har gjort mot oss. Att den här låten sägs handla om Maggios och Oskar Linnros spruckna relation gör bara att den känns ännu mer äkta:
”Gick omkring i ditt kvarter tills det blev för kallt
tänkte ut en dialog mellan oss och allt
lampan släcktes i din hall och jag gick hem igen
för har inte glömt vad du, har inte glömt vad du gjort
vad du gjort”

Vi kanske inte altid får den där upprättelsen vi vill ha, men vi lär oss något av det,

Vi kanske inte altid får den där upprättelsen vi vill ha, men vi lär oss något av det.

Det finns personer som är alldeles för egoistiska

Vi har alla råkat ut för en person som bara tänker på sig själv, och som överhuvudtaget inte respekterar andras känslor. Låten ”Dumpa mig” sätter med sin ironiska framtoning ord på frustrationen när folk  verkligen beter sig som idioter…

Nostalgi funkar

Oavsett vad som händer, så kommer vi alltid ha en plats som är vår, och ingen annans. Oavsett hur det blir. I låten ”Vi kommer alltid ha Paris” lär vi oss att inget är säkert. Vi vet inte vad framtiden har att erbjuda, men vi kan alltid hoppas att det kommer att hålla.

Ibland säger vi saker vi inte menar

Hur många gånger har vi inte sagt något, när vi egentligen menar något annat? För vi hoppas att personen ska fatta. Låten ”Gå nu” säger att det räcker nu, och det är dags att bryta. Men egentligen hoppas vi på att personen ska göra något som får oss att ändra oss:

”Jag vill att du går nu
Jag vill att du går nu
Jag vill att du går nu
Jag vill att du går nu
Jag vill att du ger dig av”

Jo, vi kan förändra oss


”Havanna mamma” lär vi oss att vi måste våga följa våra drömmar och satsa på oss själva, även om det innebär att vi måste lämna någonting annat bakom oss. Låten peppar att det är dags att göra en förändring om vi inte är nöjda med livet. Hur creepy det än är.

Att spekulera räcker inte

”Månskensregn” beskriver de där oroliga känslorna när vi inte vet om det kanske är för sent att rädda en relation. Vi kan fundera i timmar, och ligga vakna om nätterna och undra. Men vi kan aldrig få ett svar förrän vi frågar.

Vissa är inte menade att stanna i våra liv för alltid

Låten ”Svart sommar” sätter orden på när allt är bra, och när allt är dåligt i en relation. Men vi lär oss alltid något på vägen, och kommer förmodligen att se det fina i det vi hade. Efteråt!
”Vi kanske bara har en sommar
Vi kanske bara har en svart sommar
Den sköljer över oss som tiometersvågor
Vi kommer minnas allt i färg
Efteråt

Efteråt”

Foto: IBL