19 citat som bevisar att Zsa Zsa Gabor kommer leva för evigt

Skådespelerskan och societetskvinnan Zsa Zsa Gabor levde ett långt liv i lyx. För många har hon kanske fallit i glömska men här är 19 citat som visar på varför hon är en feministikon att minnas.

Den 18 december dog Zsa Zsa Gabor, eller Sári Gabor som hon egentligen hette, vid 99 års ålder. I dag är det få som minns vem hon är men efter en lång karriär med över över 40 film- och tv-produktioner i bagaget är hon verkligen värd att minnas. Hon föddes redan 1917 i ungerska Budapest och gjorde scendebut i Wien när hon bara var femton år. Hon har även gjort sig ett namn för sina nio societetsäktenskap med bland andra hotellmagnaten Conrad Hilton och entreprenören Frédéric Prinz von Anhalt. Dessutom har hon förärats en stjärna på Hollywood Walk of Fame.

Läs också: Trots Selma i huvudrollen – så ojämställd är årets julkalender

Men kanske är hon mest känd för sina många, klockrena citat om livet som kvinna, kändis och hur det är att leva med män – och de är minst sagt minnesvärda. Klicka er in i bildspelet nedan och förstå varför denna kvinna kommer att leva för evigt.

Klicka dig vidare i bildspelet för att läsa alla citat.

Läs mer:
19 gånger som Zara Larsson har bevisat vilken BOSS hon är
De är nominerade till Stora feministpriset 2016
10 stunder under 2016 då kvinnor lyste upp i mörkret

Bildkälla: IBL

Inspiration: Harper’s Bazaar