emelie ekman solo

34 kvadrat till SOLO: "Så ska du inreda ditt hem i vår!"

1. Vad är den absolut hetaste trenden i vår?

– Naturen! Förutom att vi vill värna om klimatet och välja hållbar inredning är mycket av inredningen inspirerad av just naturen. Både när det kommer till färger och mönster.

2. Vilken färgskala passar bäst de närmsta månaderna?

34 kvadrat

– Pasteller är alltid rätt på våren och i år är den rosa kulören hetare än någonsin. Grått, blått och grönt håller sig kvar även denna säsong.

3. Finns det några nyckelting som man inte får missa?

– De som likt mig älskar den flådiga Art Deco trenden som följer med från föregående år får inte missa den amerikanska designern Jonathan Adler, som i år för första gången ställde ut på Formex. Där fanns så mycket fint. Jag ville sno med mig allt i montern hem.

Hade du några av de här detaljerna hemma? Kolla in: 19 hemska inredningsdetaljer från 90-talet som vi aldrig vill se igen

4. Håller trenden fortfarande med kaktusar, marmor och mässing?

emelie ekman

– Kaktusar, marmor och mässing kanske inte är det absolut trendigaste just nu, men visst håller de i sig, inte minst hos budgetkedjorna. Jag tror dock att marmorn får konkurrens av andra stenmaterial i vår och mässingdetaljerna tror jag får passa sig för detaljer i silver som verkar vara 2016 års bubblare. Än lär det dock dröja innan jag släpper mitt järngrepp kring mässingen och marmorn.

5. Vad är det absolut enklaste sättet att styla om sin lägenhet från vintern till våren?

– Byta textilier! Genom att byta kulör och material på sängkläder, kuddarna i soffan, gardinerna och kanske till och med matta kan du skapa en helt ny känsla i rummet. Till våren passar lätta material och färger.

Du hittar Emelies blogg här!

Du kanske också gillar:
Så enkelt fixar du snyggaste inredningen själv
17 trender vi aldrig glömmer från 2015
15 saker du bara förstår om du lever med en städgalning

Foto: Carl Klingspor, Emelie Ekman