superhacks i köket

4 hälsosamma superhacks i köket

1. Håll salladen fräsch.

Det är bra för både hälsan och ekonomin att köpa stora påsar med sallad. Men ibland händer det väl att du inte hinner äta upp all sallad innan den blir dålig? Ett enkelt tips är att dela upp salladen i påsar, blås sedan in luft i vardera påse och knyt fast. Koldioxiden i påsen håller salladen fräsch längre!

Ännu mer hacks: 9 (enkla!) life hacks som får dig att vilja träna”

2. Packa ingredienserna till dina smoothies.

För att det inte ska ta 20 minuter för dig att göra i ordning din smoothie – gör färdiga påsar med dina ingredienser. När du har tid över, passa på att skära frukt och bär och dela upp i små påsar och lägg in i frysen. När det väl är dags att göra din smoothie behöver du bara ta fram en påse och sätta i mixern – färdigt!

3. Spara tid med salladen!

Många tar en kväll när de gör matlådor för hela veckan vilket är toppen – men kommer ni ihåg salladen? Ta dig tiden att hacka upp dina favoritgrönsaker och salladsblad och packa ihop det i små matlådor. På det här sättet behöver du inte stå och slänga ihop salladen varje kväll och du får med dig sallad med din matlåda till nästa dag.

Kolla in: 5 sätt att ta vara på övermogna bananer

4. Frys dina grönsaker.

På samma sätt som du gör i ordning frukten för dina smoothies kan du även förbereda grönsakerna. För att spara ännu mer tid: Hacka kålen eller spenaten och lägg det i en isform tillsammans med lite vatten. Då har du puréliknande portionsbitar färdiga för nästa gröna smoothie!

Andra nyttiga knep:
10 skönhetsknep med citron
Därför äter du din avokado på helt fel sätt
Supermjölken som hjälper mot förkylning

Foto: All Over Press