Bra hållning fördelar

5 fördelar med att ha en bra hållning

1. Du får en bättre förbränning

Om du sträcker på dig får du automatiskt i dig mer syre vilket i sin tur gör att det ska kännas lättare när du tränar, speciellt när du yogar. Perfekt för förbränningen!

2. Du underlättar för dina leder

Ett klassiskt exempel på dålig hållning är så kallad ”sms-nacke”. När du sitter med nacken svagt böjd neråt anstränger du lederna i axlarna, nacken och närliggande muskler. Genom att sitta med nacken rak så underlättar du trycket på lederna.

3. Du stressar mindre

En rak rygg när du sitter ner kan användas som försvarsmekanism mot stress, det hävdar i alla fall University of Auckland. De forskade inom ämnet och ska ha kommit fram till att människor som sitter med rak rygg kände sig mer entusiastiska och starka efter att de gjort en uppgift de tilldelats. Medan de som satt med ryggen böjd kände sig rädda, nervösa och trötta.

4. Mindre huvudvärk!

Om du lider av mycket spänningshuvudvärk kan dålig hållning kan vara boven. När du sitter med krökt rygg kan nämligen nacke, övre ryggen och käken spännas – alla är vanliga orsaker till huvudvärk.

5. Ännu mer energi

”Om du står med optimal hållning tillåter du diafragman att jobba mer effektivt vilket gör att du andas lättare och mindre ansträngd” säger fysioterapeuten Alynn Dukart till sajten Women’s Health. Om du lutar dig framåt pressar du ihop din bröstkorg vilket försämrar din lungkapacitet och det blir svårare att andas. Sträck på dig och få den energi du förtjänar!

Ännu mer tips:
Bli av med huvudvärken utan tabletter
Har du ont i nacken och mår illa? Det kan vara din behås fel
Så undviker du att få smärtande sms-tummar

Foto: All Over Press