flytta ihop

5 frågor du borde ha ett bra svar på - innan ni flyttar ihop

1. Flyttar ni ihop för att det är praktiskt?

Den viktigaste frågan att svara på är såklart varför ni vill bo ihop. Att du måste lämna ditt andrahandsboende eller att ni vill spara pengar genom att bara ha en hyra är praktiska anledningar – men ett förhållande ska inte handla om vad som är praktiskt. Fundera på varför du vill bo med honom. Är du så kär att du vill se honom varje minut av varje dag? Känner han samma? Har ni varit tillsammans ett tag och är redo för nästa steg? Om det handlar om praktikaliteter, eller att du känner dig pressad att ta nästa steg för att det är vad som förväntas av er, så ta ett steg tillbaka från flyttlådorna.

Relaterat: Sex saker alla lyckliga par gör varje dag (som gör att det håller!)

2. Hur löser ni det ekonomiska?

Att flytta ihop för att spara pengar är inte en klockren idé, men det är såklart ett trevligt faktum att er gemensamma hyreskostnad onekligen går ner. Men hyran är inte allt ni behöver prata om. Det tillkommer tråkiga vuxensaker som elräkningar, och hur ska ni göra med maten? Ska ni dela rakt av trots att en av er kanske tjänar mer än den andre?

3. Är du redo att få veta allt om din partner?

Så fort era nycklar leder till samma ställe kommer mystiken i förhållandet att försvinna. Han kommer se dig när du är förkyld, rödnäst och iklädd mjukisbyxor med hål i – och du kommer se honom likadan. Alla hans, och dina, udda vanor kommer att lyftas fram i dagsljus. Kanske kommer du att tycka att de är söta, eller väldigt irriterande. Är ni redo?

4. Hur tänker ni om ensamtid?

Om du bott ensam länge och kanske är van vid mycket ensamtid kan det bli något av en chock att bli sambo. En liten lägenhet med ett eller två rum bjuder av logiska skäl inte så mycket av den varan. Prata innan om hur stort behov av ensamtid ni har, det kan nämligen skilja sig väldigt mycket. Respektera varandras behov och satsa på att inte göra allt ihop bara för att ni bor ihop. Nu mer än någonsin kommer ni att vilja njuta av era kompisar på tumanhand.

Lista: 12 bevis på att du och din partner är ett lite coolare par än alla andra

5. Kan du kompromissa?

Om ni bråkar när ni inte bor ihop kan du bara dra hem till dig och andas djupt, men när ni sitter i en liten etta finns det inte så många ställen att rymma till. En bra bråkteknik, och förmågan att be om ursäkt, är A och O. Att kalla varandra för fula namn, smälla i dörrar eller att envist vägra vika sig en tum kommer göra samboskapet kort. Att leka martyr eller köra the silent treatment kommer inte heller att lösa några problem.

Men belöningen då?

Om ni flyttar ihop av rätt skäl och får det att funka så kommer ert förhållande att bli djupare. Antagligen kommer ni att älska varandra ännu mer än nu, trots att ni inte ens trodde det var möjligt. Lycka till!

Läs fler listor om relationer:
16 situationer som sätter ert förhållande på prov
12 tecken på att du är tillsammans med ett riktigt kap
11 bevis på att du lever i ett seriöst förhållande