5 gånger Stina Wollter lärt oss att man alltid ska vara sig själv

I en miljö där hat och hot lätt tar över är Stina Wollter en inspirerande ljusglimt på sociala medier. Nu vill vi alla #dansamedstina.

Att dansa fritt och ohämmat och alltid vara sig själv. Med sin glädje, vänlighet och kroppspositivism inspirerar Stina Wollter flera tusen följare på Instagram varje dag. Baaam listar fem tillfällen då hon har visat att det är helt okej att bara vara sig själv – det är till och med fantastiskt.  Och du, läs det här sen också. 

När hon skapade #stinawollterdansarförlivet

Något som började som ett kul sätt att skjuta upp disken resulterade i en film som fick spridning både i tv och sociala medier. Stinas glada, dansande kropp provocerade och engagerade och hon fick ta emot både hat och kärlek. Men ur hatet föddes en motrörelse. Stina fortsatte att dansa, lade upp filmerna på Instagram och inspirerade andra att göra likadant, ta plats och lära sig att acceptera sina kroppar.

När hon var Wonder Woman

Precis som den superkvinna Stina är klär hon sig i Wonder Womans kläder och gör sig redo att krossa patriarkatet.

När hon magtwerkade och trotsade Instagrams regler

Videon på när Stina dansar i sitt kök och twerkar med magen blev först borttagen från Instagram. I inlägget skriver hon att 1-3 bilder blir borttagna varje dag, detta för att hon ska ha brutit mot communityreglerna. Trots att folk trakasserar henne och anmäler bilderna gång på gång så ger sig inte Stina. Hon fortsätter dansa, hon fortsätter kämpa.

När hon försvarade kroppspositivismen

Efter kommentarer om att hon hyllar fetma och en ohälsosam livsstil ger Stina svar på vad kroppspositivism faktiskt innebär. Att hälsa och självacceptans är två olika diskussioner och inte behöver ställas mot varandra. Att det som är farligt och skördar offer är våra dömande blickar på människors kroppar, inte strävan att acceptera sin kropp och må bra. (Här är fler kroppspositiva konton du borde följa)

När hon dansade med sin mamma

Stina bjöd upp sin mamma till dans på demensboendet. Mamman frågar oroligt om hon ser tjock ut i filmen men de dansar för försoning och kärlek. Stina skriver vackert om hur hon trots en ätstörd uppväxt förlåter och älskar sin mamma.

Foto: IBL, @stinawollter