5 grymma Miami-tips från SOLOs bloggare Hannalicious

5 grymma Miami-tips från SOLOs bloggare Hannalicious

Pasteller, shopping, palmer och party. Det finns många anledningar till att älska Miami i Florida. Här är Hanna ”Hannalicious” Fribergs fem bästa Miami-tips!

Miami är perfekt för en partysemester med tjejgänget, men den pastelliga beachpärlan är minst lika passande för en familjesemester eller en parresa. I glassiga Miami finns nämligen allt och lite till, för precis alla åldrar.

Miami är uppdelat i två delar: Miami och Miami Beach, en ö utanför fastlandet där allt känns som en enda stor fest. Här finns pastellfärgade små hus, palmer, vita sandstränder, dyra sportbilar och bling bling vart du än vänder dig. Verkligheten och vardagen är så långt bort som den bara kan bli.

I Baaam nr 5/2016 skriver Baaams bloggare och skribent Hanna ”Hannalicious” Friberg en stor Miami-guide. Missade du den? Här är ett utdrag med hennes fem bästa tips från artikeln:

1. Hotell: The tides, 1220 Ocean Drive

Mitt favorithotell med rymliga och snyggt inredda rum. De har även egna solstolar på stranden för hotellets gäster och varje rum har havsutsikt. Det ligger mitt på Ocean Drive vilket innebär att det är rätt så livligt om kvällarna, men det tyckte inte jag störde så värst mycket.

2. Shopping: The consignment bar, 5580 NE 4th Ct

I denna lyxiga vintagebutik finns all från Hermés till Chanel, men det jag älskar mest med den här second hand butiken är att den är vit, ljus och fräsch – inte sådär mörk, jobbig och oorganiserad som många vintagebutiker är.

3. Outlet: Sawgrass Mills, 12801 W Sunrise Boulevard

Ungefär 45 minuter från Miami ligger outleten Sawgrass Mills. Det är väldigt turistigt och packat med folk, men om du är på humör och har på dig ett par sköna skor finns det hur många butiker och bra erbjudanden som helst i det här kilometer långa shoppingcentret.

4. Upplev: åk på en yachttur

Om du vill spendera dagen ute till havs är en yacht tour ett hett tips. Det finns en båttur som heter ”The millionaire’s row” där du får åka förbi kändisars lyxvillor för en glimt av hur de rika och berömda har det. Du kan även skriva till en promoter för att se om de har några ”yacht parties” under de dagar som du är där. Då får du en gratis åktur istället – och obegränsat med drinkar och champagne.

5. Uteliv: Bodega, 1220 16th Street

Oroa dig inte! Du har kommit rätt. Från utsidan ser Bodega ut som ett hål i väggen-ställe för tacos, men om du går in genom toalettdörren möts du av något helt annat: världens coolaste bar med rustik inredning, skön crowd och en härlig atmosfär med hip hop och rnb musik. Fantastiskt förfestställe!

Läs även:
Bucket list: Äventyren du och din bästa vän ska göra i sommar
Lista: Här är Sveriges 10 hetaste sommarstäder
21 säkra tecken på att du behöver semester NU

Foto: Privat