5 morgonrutiner som får dig att må bättre

5 morgonrutiner som får dig att må bättre

1. Bestäm den viktigaste saken du ska göra idag

Går du upp ur sängen och blir överväldigad av allt viktigt du måste hinna med? Det är inte ett bra sätt att börja dagen på. Bestäm den absolut viktigaste saken du måste göra, och försök att klara av det först innan du gör något annat. Om du har svårt att välja kan du ställa frågan ”vilken grej kommer jag ikväll att känna mig mest nöjd över att ha hunnit med?”. Kom du på något? Toppen! Då är det dags att gå och ta itu med det.

2. Ät frukost
Att äta frukost är en av de mest hälsosamma morgonrutiner du kan ha. Frukosten hjälper dig att kicka igång din ämnesomsättning och ger dig energi till att klara av resten av dagen. Har du dessutom valt rätt frukost att äta är det ännu bättre!

Läs mer: 20 tips: det bästa du kan äta till frukost

3. Känn uppskattning
Vaknade du på ett dåligt humör? Ta då tio djupa andetag och fundera över allt du kan vara tacksam över. Tänk på hur många celler i din kropp som gör sitt jobb rätt så att du kan leva – detta är relevant även om du är sjuk. Tänk på de personer som du älskar, det arbete du gör eller de fritidsintressen som du har och tycker om.

4. Rör på dig
Motion får blodet att strömma, och det känns så bra! Om du tycker om att vara utomhus kan du springa en runda eller promenera. Håller du dig hellre inomhus kan du yoga i fem minuter, träna medan du väntar på att din frukost ska bli klar eller göra några repetitioner med armhävningar. Att hata måndagar är frivilligt!

5. Säg ”jag älskar dig”
Bara säg det, förminska det inte. Varför undvika att säga något så enkelt som kan göra folk runtomkring dig så lyckliga?

Med undantag för frukostrutinen kan du enkelt föra över de andra rutinerna även till kvällen. På så sätt kommer de att hjälpa dig att sova bättre och du kommer att vakna upp mer utvilad och gladare, njuta av en bättre morgon och en mer produktiv dag!

Foto: All Over Press