tekniknyheter 2016

5 smarta tekniknyheter att hålla koll på just nu

Sommaren 2016 bjuder på flera nyheter inom teknik som ska förenkla och förbättra ditt liv. Baaam har listat fem av dem som du bör ha koll på just nu.

1. Id1
Danska företaget Id1 lanserar en sprillans ny smartphone på svenska marknaden. Design, fria val och smarta funktioner står i fokus och telefonen ska passa dig som vill välja något annat än jättarnas alternativ. Företaget har gjort stora undersökningar för att fylla en lucka på marknaden som de tycker saknas och resultatet blev Id1 som går att anpassa efter dina egna behov. Android-mobilen kostar 3690 kronor och finns med en rad snygga tillbehör.

id2 smartphone

Smartphonen Id2 lanserades nyligen i Sverige och kostar 3690 kronor.

2. Urbanears Hellas
Lagom till våren lanserade Urbanears två nya varianter av hörlurar. Nyheten är att de är sportanpassade och helt trådlösa för att du ska kunna röra dig fritt när du är ute och tränar. Sportlurarna finns i två olika modeller med smarta funktioner som Bluetooth och reflexdetaljer. Självklart går tygdelarna att tvätta.

urban ears hellas

Urbanears Hellas kotar 1199 kronor.

3. Dejtingappen Himynameis
Efter ett par års swipeande på Tinder är det dags för en nykomling att ta plats på marknaden. Appen Himynameis (Hi my name is) presenterar sina dejtingsugna medlemmar med hjälp av en video, som ska kunna säga mer om dig som person än vad ett par bilder gör. Appen är den första videodejtingappen i sitt slag och är gratis.

himynameis app

Appen Himynameis ska utmana Tinder.

4. Spar-appen Dreams
Appen Dreams ska hjälpa och coacha dig till att spara pengar. Spar-appens mål är att hjälpa användaren att uppnå sina drömmar ekonomiskt och att få dig att sluta impulsshoppa för att istället satsa på ett mer långsiktigt mål. Appen finns i App Store och är gratis och i samband med att du registrerar dig med hjälp av ditt BankID skapar du ett sparkonto hos Ålandsbanken med 0,1% i årlig ränta.

Dreams app spara pengar

Spara pengar med hjälp av appen Dreams.

5. Skor i rätt storlek från Deichmann

Skokedjan Deichmann har släppt en ny tjänst som kallas ”Right size delivery”. Tjänsten kombinerar onlineshopping med klassisk botanisering i butik och innebär kort och gott att du kan hitta de skor du vill ha i butik, men om just din storlek är slut kan du få rätt size hemskickad. Både leverans och eventuell retur är helt gratis.

deichmann right size delivery

Deichmann levererar skor i rätt storlek hem till dig – helt gratis.

Läs även:
Snapchat har släppt egna emojis – så hittar du dem
Därför gör Snapchat dig avundsjuk
Därför är så många otrogna med hjälp av Snapchat

Foto: IBL