klader-att-ha-pa-sig-pa-arbetsintervju

6 saker du aldrig ska ha på dig på en arbetsintervju

Det kan vara svårt att veta vad man ska ha på sig på en arbetsintervju. Men som tur var har Baaam listat saker du aldrig ska ha på dig på en intervju för att göra valet lite lättare.

Läs mer: 13 saker du aldrig ska göra på en arbetsintervju

Något som kan hjälpa dig att göra en bra intervju är att gå dit i kläder som ger dig självförtroende. Bästa sättet att lista ut vad du ska ha på dig på en arbetsintervju är att försöka klä dig som de gör på arbetsplatsen. Jobbar de på ett kontor? Då är de antagligen kontorsklädda, vilket oftast innebär lite mer propert som exempelvis kavaj. Har de uniform på jobbet? Då kanske du kan välja en mer avslappnad outfit, men det är alltid bra att vara lite uppklädd så de ser att du tar det hela på allvar. Det finns dock saker du aldrig ska ha på dig på en arbetsintervju.

1. Nya skor

Något du aldrig ska ha på dig på en arbetsintervju är nya skor. Risken är stor att du kommer få skavsår eller, om det är högklackade skor, att du inte kan gå i dem. När du går in på en intervju är det viktigt att utstråla självförtroende och om du haltar/stapplar in, ger du inte de intrycket du vill.

2. För flashiga kläder

Även om flashiga kläder kan vara snygga så är risken att de kommer att ta uppmärksamheten ifrån det du säger. Du vill att rekryteraren ska komma ihåg dig för det du sa och inte för vad du hade på dig. Undvik skrikiga färger och plagg som står ut alldeles för mycket.

3. Obekväma kläder

Välj kläder som du trivs i. Om du sätter på dig något som verkligen inte är du eller som inte sitter skönt är risken att du kommer känna dig obekväm, en känsla du kommer att utstråla under intervjun. Det betyder dock inte att du ska gå dit i mjukisbyxor!

4. Flip-flop

Att inte ha flip-flop på sig på en arbetsintervju kan kännas självklart men det tåls att sägas ändå. Flip-flops ger inget bra intryck.

5. För mycket parfym

Akta dig för att använda för mycket parfym. Du vill inte komma in och lukta som en hel butik. Det enda rekryteraren kommer att minnas är din lukt. Så var försiktig med parfymen!

6. För mycket accessoarer

Även om accessoarer kan piffa upp en tråkig outfit är det viktigt att inte gå för långt. Håll det enkelt för precis som med flashiga kläder och parfym kan de ta alldeles för mycket uppmärksamhet från dig.

Foto: IBL

Läs mer:
40 yrken som ger dig störst chans till jobb under 2016
17 saker du bara kan relatera till om du jobbat som telefonförsäljare