7 enkla sätt att bli mer positiv

Sova, träna och gå igenom ditt Instagramflöde. Här är några enkla saker du kan göra för att bli gladare, må bättre och få ett mer positivt liv!

Positiva tankar ger ett positivt liv, sägs det. Och visst kommer du långt med hjälp av tankens kraft. Här är några saker du kan göra för att bli mer positiv. Testa redan i dag!

1. Sätt upp lappar

Hjälp dig själv att tänka positiva tankar genom att tvinga dig själv att tänka dem. Låter det svårt? Det behöver det inte vara. Skriv en positiv mening på en lapp och sätt den någonstans där du ofta ser den. Det kan vara ”du duger som du är”, ”jag har så mycket att vara tacksam över” eller kanske ”i dag blir en bra dag”. Om din hjärna registrerar detta tillräckligt ofta är chansen stor att du blir mer positiv.

2. Avfölj på Instagram!

Gå igenom ditt Instagramflöde. Vilka bilder blir du glad av att se och vilka gör att det gnager lite inom dig? Följ inspirerande och peppande konton på sociala medier och avfölj sådant som får dig att tänka negativa tankar eller må dåligt.

Läs mer Så får du en romantiskt semester – på riktigt

3. Sov!

Du har säkert känt att du blir mer lättirriterad när du har sovit dåligt? Sömnforskaren Torbjörn Åkerstedt berättar att för lite och dålig sömn gör att du lättare reagerar negativt. Försök att få till så många timmars sömn som din kropp behöver, så blir det lättare att tänka positivt.

4. Omge dig med positiva människor

Ibland kan du inte välja vilka du träffar, till exempel på jobbet eller vem du möter på Ica. Men umgås med positiva personer som lyfter och peppar dig. Människor med positiv energi kommer garanterat påverka dina tankar och din inställning.

5. Träna

Studier har visat att träning påverkar humöret positivt under upp till tolv timmar efter passet. Det räcker med tjugo minuters aktivitet för att bli gladare och för att nivån av lyckofrämjande ämnen ska öka i hjärnan. Det kan dessutom ha en förebyggande effekt mot dåligt humör. Förmodligen världens bästa anledning att ge sig ut i löparspåret!

Läs mer Par som dricker ihop har en lyckligare relation

6. Tänk på något som får dig att le!

Enligt forskning blir du på bättre humör om du ler ofta! Men om vi ska tro en specifik studie vid Michigan State University är det viktigt att du ler för att du verkligen är glad och inte för att du måste. Så försök att några gånger om dagen tänka på något som du vet får dig att le!

7. Bli tacksam av att borsta tänderna

Du har säkert hört att du kan bli mer positiv genom att skriva ner tre saker du är tacksam för varje kväll. Men visst är det lätt hänt att du glömmer en kväll…och sedan är rutinen som bortblåst? Testa då istället att tänka tre positiva tankar varje gång du borstar tänderna. Då blir det lättare att komma ihåg och du behöver inget hjälpmedel! (Sätt upp en påminnelse i badrumsskåpet så glömmer du garanterat inte!).

Läs mer
När vänskapen blir en tävling – psykologens bästa tips
Benträning: Tuffa övningar som ger resultat
Singlar som är sportintresserade har större sexlust

Bildkälla IBL Thinkstock