ios 9

7 nya Iphone-funktioner från Ios 9 som gör ditt liv lite enklare

1. Du kan gömma bilder

Tycker du att det är lite stelt att lämna över mobilen till en vän när du vet att halva ditt fotoalbum består av selfies och andra, kanske inte helt rumsrena, bilder? Nu kan du välja ”göm bild” på din Iphone, och helt enkelt plocka fram sådana bilder när du själv vill se dem istället.

2. Du kan välja flera bilder

ÄNTLIGEN slipper du klicka på varje bild tills det känns som att pekfingret håller på att ramla av. Nu kan du helt enkelt klicka på en bild och hålla in för att välja flera bilder, och på så sätt kunna radera eller sortera bilderna på ett enklare sätt.

Läs också: Då släpps nya Iphone 6s i roséguld

3. Du kan spara batteri

Nu slipper du gripas av panik när batteriet når den röda nivån. Istället kan du gå in under ”batteri” i menyn och välja ett sparläge, och vips, så ser till Iphone till att hålla nere på samtliga funktioner för att spara på batteriet.

4. Bilderna sorteras

Alla bilder som tas med framkameran samlas under ett och samma album i mobilen. På så sätt slipper du scrolla förbi en halv miljon selfies när du letar efter en specifik bild i albumet. Dessutom skapas ett helt nytt album för skärmdumpar.

5. Du kan zooma in på videoklipp

Hur kul när det händer något roligt i bakgrunden?

Läs också: Här är alla emojis som släpps senare i höst

6. Du slipper missa viktiga datum

Så fort ett datum eller ett event dyker upp i din mejlinkorg eller i en sms-konversation ser mobilen till att skapa en notis om det i din kalender. Smart – men kanske krångligt om du är mitt uppe i en diskussion om att ses?

7. Anteckningar blir användbart

För första gången blir anteckningar faktiskt en av de smartare apparna. Nu kan du lägga in länkar till hemsidor, göra checklistor, rita saker (ja, varför du nu behöver det…) och så vidare.