Amy-Schumer

7 klipp som visar varför Amy Schumer är sjukt rolig

Humordrottningen Amy Schumer fick titeln Lärarnas mardröm på gymnasiet. Vi på Baaam älskar henne för det. Och för de här 12 sketcherna.

Stå upp-komikern och skådespelaren Amy Schumer är bland annat känd för sin prisbelönta tv-serie ”Inside Amy Schumer” och har även både spelat huvudrollen samt skrivit manus till filmen ”Trainwreck”. När hon var i Sverige fick hon rubriker för att ha slängt ut en man i publiken. 

Amy Schumer är känd för att vara kaxig och hon pratar gärna om ämnen som ingen annan pratar om. Kroppspositivism, feminism och sex är också saker hon gärna tar upp och gör parodier om. Något vi på Baaam älskar.

Här är en lista med några av hennes bästa stunder

1. När hon shoppar för sin ”nya kropp”

När hon i ett avsnitt av ”Inside Amy Schumer” besöker butiken New Body. Där man kan köpa kläder inför den kroppen man planerar att få. Säger bara: ”Do you have a place where I can sit and eat this muffin”. Se sketchen här:

2. När hon besöker Hooters för kvinnor

I ett annat avsnitt besöker Amy med två vänner restaurangen O´nutters vilket är en manlig version av Hooters för kvinnor. Bara kolla…

3. När hon pratade om våldtäkt inom det militära

När hon i ett avsnitt tar upp våldtäkter inom det militära. Något inte många vågar prata om.

4. När hon fick ordet ”pussy” att bli ocensurerat

Innan Amy Schumers tv-serie ”Inside Amy Schumer” startade på Comedy Central så censurerades alltid ordet pussy. Men inte ordet dick. Amy Schumer tyckte detta var sexistiskt och kämpade därför för att få bort censuren på ordet. Lyckades hon? Självklart, se klippet nedan!

5. När hon gjorde en äkta version av ”What makes you beautiful”

Alla har nog någon gång hört One directions låt ”what makes you beautiful”. I ren Amy-anda har hon självklart gjort en egen version som handlar om att tjejer inte behöver smink. Men när hon väl tar bort sminket, tar låten en helt annan vändning.

6. När hon pratade om pressen kvinnor har på sig för att se bra ut

Tillsammans med Tina Fey, Patricia Arquette och Julia Louis-Dreyfus pratar Amy om pressen kvinnor känner om att se bra ut.

7. När hon påpekade hur män pratar om kvinnor

I det här avsnittet visar Amy Schumer upp hyckleriet kring hur vissa män pratar om kvinnor.