Smoothie ingredienser

7 smoothieingredienser som hjälper dig att gå ner i vikt

1. Spenat

De här fina bladen gör inte bara din smoothie härligt mörkgrön – de är extremt nyttiga också. Spenaten ökar fiberinnehållet vilket gör att din mättnadskänsla håller i sig och det hjälper dig från förstoppning!

2. Grekisk yoghurt

Den här, lite fastare, yoghurten är en perfekt bas i din smoothie. Den innehåller både kalcium och protein vilket är en bra hjälp vid viktnedgång.

Recept: Här är smoothien som får kändisarna i form

3. Avokado

Eftersom avokado innehåller ganska mycket fett är det bra att använda med måtta. En mindre mängd mättar bra och är en bra källa för oljesyra.

4. Bönor

Det här verkar kanske lite konstigt men bönor är faktiskt en riktig toppeningrediens! Testa cannellinibönor, det gör din nyttiga smoothie fiberrik och alldeles krämig utan att ge någon smak.

5. Kanel

Strö över lite kanel på toppen av din smoothie och få en ljuvlig smak av jul som samtidigt boostar din ämnesomsättning.

Inspiration: Gör inte bara en smoothie – gör konst!

6. Bär

De här små, färgglada bären är dina bästa vänner när det kommer till både smak och fibrer. Om du har i en näve av dina favoritbär gör du alltså inte bara din smoothie mumsigt god utan du håller dig även mätt längre tack vare fibrerna.

7. Tofu

Om du försöker gå ner i vikt – maxa din proteinintag på morgonen! Ett bra sätt är att addera tofu i din frukostsmoothie, det är nämligen rikt på protein samtidigt som det lättsmält. Perfekt start på dagen!

Mer dig som älskar smoothies:
Bästa boosten för din viktminskningssmoothie
Här är de 8 bästa frukterna att göra smoothies på
5 ingredienser som gör din smoothie onyttig

Foto: All Over Press