8 saker alla tjejer tvingas utstå under en utekväll

En hand på rumpan, en hand som rycker i dig och ett "hora" slängt i ditt ansikte. Det tjejer tvingas utstå under en utekväll är inte okej, och det händer hela tiden.

Läs mer: Svenska reportern gör sitt jobb – då väljer männen att antasta henne


Bli utstirrad

Ofta av flera killar, ibland står de bara på rad bredvid dansgolvet och tittar på när du dansar. Och inte på ett trevligt sätt.


Bli tafsad på

I kön, i baren, på dansgolvet. På rumpa, bröst, lår eller mellan benen. Att killar tycker det är okej att tafsa är inte klokt, ändå är det något nästan alla tjejer har varit med om en utekväll.

Läs även: Svenska gratisappen ska sätta stopp för sexuella trakasserier


Tvingas utstå skällsord när vi inte är intresserade

Att bli kallad för hora, slyna, fitta, stel och tråkig när du avvisar en kille du inte är intresserad av har tyvärr hänt många av oss. Killar kan uppenbarligen ha svårt att ta ett nej.


Inte kunna dansa ifred med sina vänner

Du har kul på dansgolvet och dansar med dina vänner, plötsligt är det någon som rycker i din arm och trycker upp dig mot en främmande svettig kropp. Vi vill bara dansa med våra vänner, är det för mycket begärt?

Läs mer: Linn ändrade rubriken i tidningen – ett viktigt statement för kvinnor


Förväntas ”ge något tillbaka” när vi blir bjudna på en drink

Att du betalar min drink ger dig inte rätt till min tid, min uppmärksamhet eller min kropp.


Att killar drar slutsatser baserat på våra kläder

Om jag har en kort kjol är det inte för en killes skull, om min klänning har en djup urringning är det inte för att ”sända signaler”. Jag klär mig inte för någon annan än mig själv, och ingen snubbe har rätt att anta saker baserat på mina kläder.

Läs även: Loreen: ”Han förväntade sig att jag skulle vara sexig”


Dina klagomål blir inte tagna på allvar

Om du anmäler trakasserierna till någon vakt eller annan personal på krogen möts du ofta av likgiltighet, en trött suck eller ett hånskratt. Det är ju trots allt så folk beter sig ute, lilla gumman.


Att vara rädd när du går hem

Du slänger ett nervöst öga över axeln, håller mobilen i ett krampaktigt grepp i ena handen och nycklarna i andra. Du är alltid lite rädd när du är på väg hem, och sms:et du skickar till dina vänner när du är trygg är likadant som det du tar emot: ”Jag är hemma nu”.

Det här är saker som händer igen och igen, trots upprop och upprörda röster. Killar fortsätter ta sig rätten till tjejers kroppar, vi fortsätter att skaka av oss det eftersom ingen ändå tar oss på allvar. Men det här är aldrig okej, sätt ner foten, säg till varje gång det händer och #hållintekäft!

Foto: IBL