Ahlgrens bilar i ny tappning – som chokladkaka

Ahlgrens bilar i ny tappning – som chokladkaka

Älskar du det klassiska godiset Ahlgrens bilar kommer här en lite oväntad och kul nyhet – en chokladkaka med smak av skumgodiset!
3 ROSA SOMMARDRINKAR
Slå på ljud

Det är Cloetta som nu lanserar två spännande smaker på sin Plopp-choklad: Ahlgrens bilar och Juleskum. Två välkända och älskade skumgodisar som får ny skepnad i gottehyllan.

Så smakar Plopp Ahlgrens bilar

Först ut att släppas är Plopp Ahlgrens bilar, rapporterar flera snacks- och godiskonton på Instagram.

Ett av dem är @Snacks_nytt som har provsmakat Plopp Ahlgrens bilar och beskriver den som en söt mjölkchoklad med små bitar av godiset i.

”Det blir en mjölkchoklad med fruktig bärig smak som kommer lite här och var. Det är inte färska Ahlgrens bilar i vilket bara är bra. De är lite småhårda men ändå mjuka, vilket blir en bra god konsistens och kontrast till mjölkchokladen”, skriver kontot, och tillägger:

”Gillar du Plopp och Ahlgrens bilar är det värt att testa”

Plopp har sedan tidigare gett ut chokladkakor med smak av till exempel Djungelvrål och Gott & blandat. Ett annat konto som smakat Plopp Ahlgrens bilar är @Sockertweeten som skriver:

”Den är en av de bättre i serien. Lite hårda bitar av bilar bara, men smaken finns där.”

Betyget hos @Sockertweeten är 3,5 av 5 sockerbitar.

Plopp Juleskum med mjuk fyllning

Den andra nyheten från Cloetta är Plopp Juleskum. Det vi känner som dagens Juleskum började tillverkas på 1960-talet. Varje år släpper Cloetta en begränsad upplaga med årets smak, i fjol var det polka och tidigare år clementin, knäck och lingon, för att nämna några.

Till skillnad från chokladkakan med Ahlgrens bilar-godisar i, är Plopp Juleskum mer lik en klassisk Ploppchoklad, det vill säga en kaka med mjuk fyllning i. Recension återstår att ge då Plopp Juleskum har premiär hos Hemmakväll den 22 augusti.

Vill du smaka Plopp Ahlgrens bilar får du skynda då den endast säljs hos OKQ8 till och med vecka 37.

Källa: MatsiktetSockertweeten, Snacks_nytt

Foto: Cloetta

LÄS MER:

Nöt-Crème släpper pralin med smak av dammsugare

Cookie Dough och Oreo Sandwich – två nya smarriga höstnyheter från Marabou

Chokladkakan Bounty nu som segmjuk cookie