Aino och Caroline: ”Det blir en Icona Pop-erövring nästa år”

Efter fem år på resande fot har Icona Pop landat i Sverige. För Baaam berättar de om sin nya musik och sin vänskap.

Icona Pop har varit på turné i fem år och rest jorden runt med sin musik. Men nu har bandet tagit en paus från Los Angeles-livet och är i Sverige för första gången på länge – denna gång för att promota sin nya singel ”Brightside” som släpptes i dagarna.

– Vi behövde en paus från allt så vi låste in oss i studion i några månader och en av de första låtarna vi skrev var ”Brightside”. Låten handlar om vår vänskap – vi har ju varit ett band i många år nu och gått igenom både fantastiska och jobbiga saker tillsammans. Så vi ville berätta om vad vi betyder för varandra, jag skulle aldrig klarat mig såhär långt, med all denna press och stress utan Carro, säger Aino Jawo och Caroline Hjelt fyller i:

– Det hade varit helt omöjligt utan dig.

Läs också: Hör kända svenska kvinnors berättelser om sexuella trakasserier

Det har nu gått sju år sedan Icona Pop blev ett band 2009 – och resan har varit spikrak. Efter bara en månad som grupp hade de skrivit låtar till sin första spelning men genombrottet kom stort 2013 när singeln ”I love it” släpptes.

Bandet är en av tre svenska någonsin som sålt platina på en singel i USA (i sällskap med Avicii och Swedish House Mafia) och de första kvinnorna sedan Robyn 2007 att komma in på Englandslistan samma år. Och för framtiden har de stora planer.

– Vi är nu i en fas i livet där vi är redo att dela med oss av saker vi gått igenom den senaste tiden. Vi kan inte berätta så mycket men vi kan lova att det kommer att komma väldigt mycket musik. Det kommer att bli en Icona Pop-erövring nästa år! säger Aino.

Läs mer:
”Män har tagit sig friheter i tystnad förut – det är slut med det nu”
Sexuella övergrepp – det här är dina rättigheter
Kenza öppnar upp om sexuella övergrepp: ”Varför kan inte min kropp vara min?”

Bildkälla: Pressbild