Alex Schulman:  ”Jag vaknade, såg bröllopsbuketten och tänkte 'helvete!'”

Alex Schulman: ”Jag vaknade, såg bröllopsbuketten och tänkte 'helvete!'”

Han är krönikör, författare och driver en av Sveriges största poddar tillsammans med Sigge Eklund. Den nya romanen ”Glöm mig” handlar om relationen till hans mamma. Baaam frågade ut Alex Schulman om drömförhållandet, dåliga egenskaper och döden.

Berätta om din nya bok!

– ”Glöm mig” är en bok om min mamma och om min barndom, som ibland var ganska mörk. Men det är inte en uppgörelse med min mamma, snarare tvärtom – ett försök till försoning.

 


Du har skrivit om din pappa och din fru förut. Varför gillar du att skriva om verkliga personer och händelser?

– Jag skriver om det som känns inne i mig. Och det som känns inne i mig handlar nästan bara om verkligheten, saker som verkligen äger rum. Så fort jag skriver något fiktivt så tappar jag intresset litegrann.

Läs mer: Här är världens mest populära låt just nu

Alex Schulman tillsammans med poddkollegan Sigge Eklund på modevisning.

Alex Schulman tillsammans med poddkollegan Sigge Eklund på modevisning.

Varför tror du att din och Sigges podd är så stor?

– Vi arbetar extremt mycket med den. Vi skriver manus dagarna innan. Många andra podcaster består av två människor som improviserar lite. Och det kan ju vara bra, men det vi gör är något helt annat. Sen tror jag också att det beror på att vi vågar vara personliga. Och till sist tror jag det beror på att vi övat oss så länge på det här, skrivit böcker och krönikor och bloggar. Vi har blivit duktiga på att berätta historier!

Du har varit gift tre gånger – ogillar du att vara singel?

– Haha! For the record– mitt första bröllop var ett Vegas-bröllop. Jag var 20 år, full som ett svin, minns ingenting, bara att jag vaknade dagen efter och det första jag såg var bröllopsbuketten i handen och tänkte ”Helvete!”

.

Läs mer: Zara Larsson är en av världens mäktigaste tonåringar

Vad var det du fastnade för hos din fru Amanda?


– Det är från henne och hennes personlighet allt gott i vårt förhållande strimmar. Hon är energin. Men det upptäckte jag långt senare. Det jag fastnade för från början var att hon var så sjukt snygg, att jag inte kunde vara i samma rum som henne utan att sparka till någon papperskorg i vrede över att hon inte var min. 

Vilken är din bästa egenskap som partner?

– Jag är omtänksam. Jag ger sovmorgnar, jag städar och lagar mat och sådant. Jag har tagit den klassiska husmodersrollen i vårt förhållande.

Läs även: Håkan Hellström och Silvana Imam gör samarbete – lyssna på låten här!

Alex Schulman är aktuell med sin roman ”Glöm mig”.

Alex Schulman är aktuell med sin roman ”Glöm mig”.

Och sämsta?

– Jag är styrd av ett inre regelverk. Saker och ting ska vara på ett visst sätt, och om det inte är det så blir jag tokig. På julafton måste paketen delas ut klockan 18:30, för så har det alltid varit. Jag ställer oerhörda krav på min omgivning att de inte bara ska passa tider – de ska passa mina tider.

Vad hade du velat säga till dig själv som 20-åring?

– Samma sak som Simon and Garfunkel säger – ”Slow down, you’re moving too fast, you gotta make the moment last.”

Vad är du rädd för?

– Döden. Att upphöra att existera. Insikten att det gått så många miljarder år innan jag fanns och att det kommer gå så många miljarder år efter min existens, den gör mig svag. För det gör ju mitt liv så otroligt kort. Det är en blinkning, ett knäpp med fingrarna och sen är det över. Så återigen: gotta make the moment last.

Av: Filippa Rosenberg

Läs mer
Cara Delevingnes nya tatuering är så sjukt verklig – se den här!
Den okända infon – det här betyder ditt personnummer
Den här hunkiga Harry Potter kommer få dig att rodna – se bilderna här!

Foto: Pressbild/Alexander Dahl