alicia vikander produktionsbolag

Alicia Vikander startar produktionsbolag – för bara kvinnliga skådespelare

Alicia Vikander fortsätter att erövra Hollywood och våra hjärtan. Nu står det klart att hon kommer att starta ett produktionsbolag med syftet att stärka kvinnor i filmvärlden.

Alicia Vikander fortsätter att imponera på oss och resten av världen. De senaste månaderna har hon kammat hem en Oscar för bästa kvinnliga biroll i filmen The Danish Girl samt fått huvudrollen som Lara Croft i nya storfilmen Tomb Raider.

Men inte nog med det. Nu står det även klart att hon, tillsammans med sin agent Charles Collier, startar produktionsbolaget Vikarious med syftet att stärka kvinnors ställning i filmbranschen. Smart initiativ, men också välbehövligt!

”Vi hoppas kunna driva igenom våra intentioner att samla ett team av briljanta kvinnor som ska leda det kreativa arbetet”, säger Charles Collier till Variety.

Produktionsbolagets första film, Euphoria, kommer att börja spelas in redan i höst och den har en tydlig svensk förankring. Förutom att Alicia själv kommer att ha en huvudroll kommer filmen även att produceras i samarbete med svenska B-Reel Films och författare och regissör är svenska Lisa Langseth.

Hollywood har välkomnat nyheten med öppna armar och giganten Vanity Fair beskriver Alicias satsning så här:

”Alicia Vikander lanserar produktionsbolag och bevisar än en gång att Hollywood är hennes och att alla andra bara bor där”.

Vad tycker du om Alicias initiativ?

Missa inte:
Alicia Vikander dissar Jimmy Fallon på svenska
Supersnygga Alicia Vikander pryder Vogues omslag
Bildspecial: Se alla röda mattan-bilderna från Oscarsgalan 2016

Foto: IBL