Allt du behöver veta om Instagram Stories

Allt du behöver veta om Instagram Stories

Kan Snapchats gyllene dagar vara över? Med Instagrams nya uppdatering kan det vara möjligt! Här är allt du behöver veta om den nya funktionen.

Blev du också förvånad när du sedvanligt skulle slöscrolla dig genom Instagram igår kväll, och appen plötsligt kompletterats med en story? Vi hade ingen aning om det här, men tjoff så fanns den plötsligt bara!

Mer Instagram-nytt: Så ska Instagram stoppa näthat med ny funktion

Funktionen heter ”Instagram Stories” och fungerar precis som Snapchats ”My story”. Du har ett enskilt flöde där du kan lägga upp bilder som försvinner efter 24 timmar, och dina följare ser överst i sitt flöde när du lagt upp något nytt. Och precis som på Snap kan du addera emojis och text på bilderna. Spana in videon nedanför för att se mer hur det funkar.

Så vad är fördelen med det här då? Well, vi älskar Snapchat, och det vet Instagram om. Och istället för att behöva ha två appar att växla mellan – en för att lägga upp dina estetiskt snygga bilder, och en för de mindre planerade (…typ allt från festkvällen), kan du nu samla alla dina moments i en och samma app. Dessutom kan betydligt fler se din story, eftersom du garanterat har fler följare på Instagram än Snap. Eller?

Det här lämnar oss med så många frågor. Kommer Instagram konkurrera ut Snapchat? Kommer livet bli lite enklare nu? Och viktigast av allt – när kommer filtrena? Vi väntar med spänning på vad som händer härnäst.

Läs också:
14 typiska Instagram-bilder som svämmar över i ditt flöde i sommar
Därför har dina vänner fler följare än du på Instagram
Snapchats nya uppdatering hjälper dig att spara minne i mobilen

Foto: IBL