Brittisk bröllopsbonanza: Allt om Meghan Markles brudklänning

Brittisk bröllopsbonanza: Allt om Meghan Markles brudklänning

Det är en brittisk designer som skapat den vackra brudklänningen.

När Meghan Markle anlände till St Georges Chapel vid Windsor Castle utanför London riktades allas blickar mot klänningen.

Ända sedan Harry och Meghans förlovning blev känd har det spekulerats i vilken designer som skulle göra hennes klänning och vilken stil den skulle ha.

Och det visade sig att hon valt en stilren och tidlös design. Det blev en sidenklänning med trekvartsärm, båtringning och markerad midja som har designats av den brittiska designern Clare Waight Keller som förra året blev konstnärlig ledare på det franska modehuset Givenchy. Hon har tidigare arbetat för modehuset Chloé och Pringle of Scotland.

Meghans skor är ett par vita sidenskor från Givenchy.

Clare Waight Keller står även bakom designen av brudnäbbarnas klänningar vid Givenchys ateljé i Paris. Brudnäbbsklänningarna i siden med puffärmar och markerad midja är i samma tidlösa stil som Meghans klänning. Pojkarna i brudnäbbarna bär miniversioner av The Blues and Royals frock coats, alltså det som på svenska heter syrtuter, som är en slags dubbelknäppt militärrock.

Läs också: Vem är Meghan Markle? 10 saker du inte visste om henne

Meghan Markle ville att hela det brittiska samväldet med 53 länder skulle finnas representerade i klänningen. Den fem meter långa slöjan i silkesorganza har därför en brodyr i ett blommönster med blommor från samtliga länder som ingår i samväldet.

Klänningen är i en stilren modell med trekvartsärm och båtringning.

Slöjan hålls på plats av Drottning Marys diamanttiara som Meghan har fått låna av drottning Elizabeth. Tiaran tillverkades 1932.

FOTO: IBL och Stella Pictures

(Artikeln uppdateras fortlöpande)

Artikeln publicerades först på Femina.

Här kommer gästerna till bröllopet – se alla bilderna här

Gästerna har anlänt till Harry och Meghans bröllop – här är bilderna

Läs mer: Här kommer gästerna till bröllopet