ar-beck-dod-serie-you-netflix

Är Beck verkligen död i serien You? Här är allt vi vet!

Spoiler-varning! I slutet av serien You fick vi veta att Beck är död men inte mer än så. Har Joe mördat henne och är hon verkligen död? Här är allt vi vet!

I december släppte Netflix serien You. I huvudrollerna ser vi bland annat Penn Badgley, som många känner igen från Gossip girl, samt Elizabeth Lail.

Serien handlar om Joe som träffar college-studenten Beck. Han blir snabbt besatt av henne och börjar stalka henne. Han är också beredd att göra vad som helst för att få henne då han bestämt sig för att de är gjorda för varandra.

I sista avsnittet i första säsongen fick vi veta att Beck är död. Vi vet dock inte hur hon dog utan vi fick bara veta att Joe satte dit Dr. Nicky för mordet med hjälp av texterna som Beck skrivit. Men är Beck verkligen död? Under hela säsongen trodde de flesta att Candance var död men i slutet dök hon upp, kan det vara likadant med Beck?

ar-beck-dod-you

I sista avsnittet av You får vi att Beck är död, men var det Joe som mördade henne?

Är Beck verkligen död?

Några saker som tyder på att Beck inte är död är bland annat att vi inte fått veta hur hon dog eller fått se en kropp. Det mest rimliga vore att Joe dödade henne där i källaren men har de verkligen hittat en kropp? Om de inte gjort det skulle det mycket väl kunna vara så att Beck egentligen lever och Joe håller henne fången. Det hade ju inte direkt förvånat oss, sett till vad han gjort tidigare.

Den stora frågan är om Joe (som är så besatt av Beck) verkligen skulle kunna mörda henne? Är han mer rädd för att bli upptäckt och dömd än att försöka få henne att älska honom?

Även om vi inte sett en kropp så finns det också några saker som pekar på att Beck faktiskt ÄR död. För det första så vet hela världen om att hon är död och det har blivit en stor nyhet. På så sätt borde det ha funnits en kropp som bekräftat att hon är död. You är som många vet baserad på en bok och i boken så dödar Joe Beck genom att strypa henne.

I en intervju med Vulture har också Elizabeth Lail avslöjat att hon visste att Beck skulle dö när hon fick rollen.

– Jag trodde det skulle komma någon heroisk rättvisa i slutet, men det är mer äkta att hon dör, tyvärr. Det är mer troligt att någon, som är i den här situationen, dör säger hon till Vulture.

Det verkar alltså som att Beck faktiskt är död vilket också framhäver det budskapet som serien vill sända. Penn Badgley som spelar Joe har också varit tydlig med att Joe inte är en bra person och faktiskt är en mördare och ingen person du vill ha i ditt liv.

Det är redan nu klart att det kommer att bli en säsong 2 av serien som då kommer att utspela sig i Los Angeles. Anledningen ska vara att Joe flyr dit för att börja om sitt liv.

Läs mer:

Allt vi vet om ”You” säsong 2 – handling, premiärdatum, trailers

Här twitterdödar Penn Badgley från ”You” fansens kärlek till Joe Goldberg

Foto: Netflix