Artisten Agnes blev utslängd från Liseberg: "Jag var för naken"

Hon blev utslängd från Liseberg på grund av sin outfit. Nu backar tusentals artisten, här är några av reaktionerna

Läs också: Mia Skäringer om övergreppen: Många av oss är stora sår

I helgen uppträdde Agnes Arrhult, ena halvan av syskonduon Arrhult, inför ett jublande Liseberg. Men besöket fick ett snopet slut: artisten blev utslängd. På grund av sina kläder.

Efter showen ville syskonen köpa sockervadd tillsammans med sin mamma, men på vägen dit blev de stoppade av fans som ville ta bilder och få autografer. Agnes, som bar en röd bh-liknande topp och ett par höga jeans, ställde glatt upp – men blev avbruten av två vakter.

– Då kom det fram två vakter, en tjej och en kille. Tjejen sa ”har du något att ta på dig?”. ”Nej, det här är min outfit”, svarade jag. ”Då måste vi eskortera ut dig”, sa hon, berättar Agnes för Göteborgs-Posten.

Kort där efter befann de sig utanför nöjesparkens grindar. Men enligt Liseberg handlar deras syn på den lättklädda gästen inte alls om någon nakenchock. De menar att vakternas agerande var kopplat till nöjesparkens hygienpolicy.

– Den grundar sig i att det kan bli svettigt och ofräscht i attraktionerna om man sitter i dem med bar överkropp, säger Julia Vasilis, informationschef på Liseberg, till samma källa.


I ett uppmärksammat inlägg på instagram menar artisten att andra (manliga) artister uppträtt på scen utan någonting alls på överkroppen. De stöttande kommentarerna tyder också på att män i bar överkropp förekommer i både publikhavet och bland Lisebergs övriga gäster.

”Okej… tycker ni att vad jag har på mig här är provocerande eller ”naket”?? För de tycker tydligen Lisebergs personal som slängde ut oss då dom tyckte jag var FÖR NAKEN FÖR LISEBERG..”, skriver Agnes i inlägget som fått stark respons både på Instagram och andra digitala kanaler.

”Hänger på Liseberg typ varje dag och sett så många snubbar gå utan tröja?!”, lyder en kommentar.

På Facebook har flertalet personer manat till ett upprop där gäster uppmanas samlas vid nöjesparken iförda samma outfit som Agnes bar.

”Hade jag bott i Göteborg hade jag absolut hakat på”, säger en av kommentarerna.

https://www.instagram.com/p/BjSfE8jFBLl/?taken-by=arrhult

Bland reaktionerna får också vakternas agerande och Lisebergs klädpolicy stöd. ”Reglerna gäller ju alla, ingen vill ju åka bergochdalbana i någons svett”, säger en person.

Foto: Instagram/@arrhult, IBL