Bekräftat – då släpps säsong 4 av succéserien Skam

Bekräftat – då släpps säsong 4 av succéserien Skam

Den norska tonårsserien Skam har tagit världen med storm. Nu avslöjar NRK när säsong fyra släpps – och det är tidigare än väntat.

Den norska tv-serien Skam har nått oerhört stor framgång på kort tid och nu bekräftar NRK att det blir en fjärde säsong.

– Vi håller på att planera fjärde säsongen nu, säger Håkon Moslet, redaktionschef på NRK P3.

Säsongen kommer att släppas till våren men ett mer exakt datum vill han inte avslöja och heller inte något om karaktärerna, handlingen eller när själva inspelningen drar igång. Därmed är det alltså inte säkert vem som kommer att få huvudrollen, som alterneras mellan skådespelarna varje säsong, utöver att karaktärerna Eva, Noora och Isak redan haft varsin säsong.

Läs också: 5 tv-serier vi säger hejdå till 2017

Under hösten har Skam hyllats för sin realistiska framställning av ungdomars liv och inför serien har också skaparna gjort tusentals intervjuer med ungdomar för att kunna göra serien så verklighetstrogen som möjligt.

Serien har spridits långt bortom Nordens gränser och den brittiska tv-producenten Simon Fuller har även köpt rättigheterna och en amerikansk version är att vänta redan nästa år.

– Skam har potential att bli en inflytelserik serie i Nordamerika eftersom vi inte har något liknande. Det visar att Norge och Skandinavien är i framkant när det kommer till inovasion och kreativitet. Jag är stolt över att få vara med och göra Skam tillgängligt för en mycket större publik, säger Simon Fuller till NRK.

Läs mer:
Därför borde du titta på Skam – även om du är över 25
6 nya tv-serier att ha koll på 2017
11 tv-serier du måste se innan året är slut

Bildkälla: NRK