livet battre efter 25

Bevisat: Därför blir du lyckligare och mer självsäker efter 25

Forskare har kommit fram till att livet faktiskt blir lättare och mindre stressigt efter du har passerat 25-strecket.

Att var i 20-årsåldern innebär stress på flera olika plan. Flytta hemifrån, skaffa en utbildning, börja jobba, resa, träffa en partner – eh, ja – det är rätt många bollar i luften. Men nu menar en studie att livet faktiskt blir lättare efter 20-årsåldern.

Appen Happify har i samarbete med universitetet Harvard undersökt välmående hos 88 000 användare, och snabbt kunde man inse att stressnivån hos deltagarna sköt i höjden kring 20-årsåldern. Stressen fortsatte hålla en hög nivå i 30- och 40-årsåldern, tills pensionsåldern när den äntligen (väntat, kanske?) började dala igen.

Läs även:
28 sanningar om att vara född 1991 (kan framkalla åldersnoja!)
16 bilder som tar dig direkt tillbaka till mellanstadiet
31 tv-program du följde slaviskt om du var ung på 90-talet

Men anledningen till stressnivåerna hos 20-somethings ska inte bara vara externa faktorer utan även för att du fortfarande lär dig att kontrollera dina känslor.

”Vi lär oss att bemästra vårt psyke och reglera samt förstå våra känslor, istället för att förtränga dem eller låta dem ta över totalt”, förklarar Ran Zilca, en av initiativtagarna till studien, och tillägger att våra negativa känslor faktiskt minskar efter 25 – vilket också gör oss lyckligare och mer självsäkra.

Värt att nämna kan vara att studien får tolkas fritt eftersom det trots allt är ett vinstdrivande företag som ligger bakom den – men ändå, visst är det rätt skönt att höra?

Läs även:
19 tecken på att du faktiskt inte är helt vuxen ännu
31 sanningar om att vara född 1990 (och vara närmare 30 än 20!)
26 saker som vi 90-talister tyckte var extremt coola