Blondinbella-vikthets

Blondinbella står upp mot vikthetsen: ”Sluta kommentera min kropp”

Efter att ha fått massvis med kommentarer om sin kropp så säger nu Blondinbella stopp. I ett blogginlägg ber hon alla att sluta kommentera hur hon ser ut.

I ett inlägg på sin blogg visar Isabella ”Blondinbella” Löwengrip upp några vanliga kommentarer som hon brukar få. Kommentarerna har alla med hennes vikt att göra och det står bland annat ”Oj vad smal du är nu! Hoppas du mår bra inombords.” och ”Du blir smalare och smalare för varje bild vi ser – var kommer detta sluta?”.

Läs mer: Svenska modeller säger ”fuck you” till modebranschens osunda ideal

Isabella berättar därefter att hon mellan 16 och 26 års ålder alltid har pendlat i vikt och att hon själv inte bryr sig om vad vågen visar. Hon skriver också att hon är stolt över sin kropp och alltid har varit det. Hon ber därför alla att sluta kommentera hennes kropp vare sig det är positivt eller negativt.

I inlägget berättar hon också att hon fått så många kommentarer om hennes vikt att hon blivit orolig över att något skulle vara fel. Hon har därför gått till en läkare men alla prover har sett bra ut.

Isabella vill att bloggen ska vara fri från kommentarer om vikt. Hon skriver att det finns roligare saker i livet att koncentrera sig på, och vi på Baaam kan bara hålla med!

Läs mer:
Sarah Delshad: ”På Insta tar kvinnor makten över sina kroppar”
Spana in underklädeskampanjen med Lena Dunham och Jemima Kirke – som hyllar alla kroppar
Här dissar Kenza smalhets och kroppsideal: ”Vidrigt!”

Foto: IBL