Planet som kommer ta dig till New York – mer än dubbelt så fort

Snart är långa, tråkiga timmar på flygplanet ett minne blott. En ny flygplansprototyp ska nämligen kunna ta dig vart som helst i världen – mer än dubbelt så fort som vanliga plan.

Vad tänker du om en lunch i London följt av lite shopping och middag i New York? I dagsläget är det helt omöjligt eftersom flygtiden över Atlanten ligger på drygt åtta timmar. Men snart kan det vara verklighet.

På en mässa i april presenterade Boom Supersonic tillsammans med Sir Richard Branson, grundare av Virgin-gruppen, något som kan komma att revolutionera sättet vi flyger. Och i dagarna kom den första prototypen av ett passagerarplan med 45 säten som ska kunna flyga mer än dubbelt så snabbt som vanliga flygplan, skriver Architectural Digest.

Läs också: Den ultimata reseguiden till London – alla tips du behöver

boom-supersonic-exterior

1973 lanserades Mach-2 Concorden – ett plan som flög över Atlanten på knappa 3,5 timmar. Men 2003 flög planet sin sista tur för att sedan plockas bort från marknaden. Concord-planen var helt enkelt för dyra att reparera och för dyra för passagerarna, biljettpriset låg på ungefär 180 000 kronor per enkelbiljett.

Sedan dess har flygtiden mer än fördubblats – men biljettpriserna har varit så pass prisvänliga att många har kunnat genomföra sina drömresor till avlägsna destinationer. Det Boom nu utlovar är en halverad flygtur till en kostnad på 45 000 kronor per biljett, så fortfarande oerhört dyrt men jämfört med concorden är det en stor förbättring.

boom-supersonic-interior

Boom hoppas att så tidigt som under senare delen av 2017 ha en prototyp i luften. År 2023 ska du sedan kunna kliva på ett flygplan i London – och vara i New York på knappt 3 timmar.

– Vi har tagit chansen att också tänkta över hela passagerarupplevelsen. Vårt mål är att erbjuda en lugn, stressfri miljö, oavsett om du jobbar eller kopplar av, skriver företaget på sin hemsida.

Tillsammans med London-New York-linjen planerar företaget även att lansera en flyglinje mellan San Francisco och Tokyo som ska ta 5,5 timmar istället för dagens 11.

Läs mer:
Egotripping – bästa anledningarna till att resa ensam
Hon blir först i världen att besöka alla länder – på kortast tid
Så kan du bo i New York, Sydney eller Kapstaden – CSN betalar!

Bildkälla: Unsplash/Jonathan Riley / Boom Supersonic