Byt appikon på Instagram – 5 enkla steg

Byt appikon på Instagram – 5 enkla steg

Den sociala medieappen Instagram fyller 10 år och för att fira det lanserar de en ny funktion där du kan välja hur appikonen ska se ut. Så här gör du steg för steg.

Instagram är appen som har gett oss influencers, selfies och DM’s. Det är där många av oss scrollar för att hitta inspiration, ta del av favoritkändisarnas liv och spana in våra Tinderflirters onlineaktivitet. Appen är omåttligt populär och används av uppskattningsvis en miljard människor världen över varje månad!

Så, om du också är ett fan av Insta, kommer här en kul liten nyhet. De firar nämligen sitt 10-årsjubileum med att lansera ett gäng alternativa appikoner.

Följ dessa enkla steg för att välja just din favorit.

Byt appikon på Instagram – 5 enkla steg
Slå på ljud

Så här byter du appikon på Instagram 2020

  1. För det första behöver du se till att du har den senaste uppdateringen av appen. Gå därför in i din appbutik och sök på Instagram. Står det att appen går att uppdatera, gör det. Annars öppna bara upp appen som vanligt.
  2. Gå in på din Instaprofil och klicka på de tre strecken i högra hörnet. Klicka dig sedan vidare till Inställningar.
  3. Håll ett finger på skärmen och dra nedåt tills du ser emojis komma upp. Det finns fyra stycken ”gömda” emojis i överkanten; ögon, funderande gubbe, en hand som pekar uppåt, och slutligen ett paket. När du dragit ned så långt med fingret att du ser paketet, kommer det förvandlas till en partyemoji och aktivera fuktionen Appikon.
  4. Nu har du kommit till sidan där de tretton olika appikonerna finns. Scrolla så att du ser alla, och välj sedan den du vill ha. Voilá, klart!
  5. För att ikonen även ska synas på din hemskärm kan du behöva starta om mobilen. Testa att gå ut ur appen och se om ikonen har uppdaterats innan du gör detta bonussteg.

Foto: TT

LÄS MER:

Instagram fyller 10 år – här är de mest minnesvärda bilderna

Årets mäktigaste på sociala medier – här är hela listan

Mer än hälften av alla unga kvinnor trakasseras på nätet