Cherrie

Cherrie till SOLO: ”Sök inte kärlek i någon annan”

Sveriges starkast lysande rnb-stjärna släppte en ny singel i veckan. Baaam har träffat Cherrie!

Hon har blivit tokhyllad och grammisnominerad för låten Tabanja (slang för pistol). I dag släpper Sherihan ”Cherrie” Hersi en ny singel – Aldrig igen.

Din första singel Tabanja blev utnämnd till förra årets bästa låt på flera håll. Vad tror du att det beror på?

– Jag som svart, muslimsk kvinna från Rinkeby kommer med ett nytt, känslomässigt perspektiv. Vi har många tunga förebilder från orten, även tjejer, men kanske ingen som skriver på svenska om det man behöver prata om. Inom hiphop hypas orten på ett hårt sätt. Jag ville inte göra en cool grej av att ”hela orten har tabanja”.

Berätta om det känslomässiga fokuset!

– Det är lätt att ha fördomar när man ser vilka artiklar som skrivs om Rinkeby. Jag vill komma bort från det faktabaserade. Få tänker på flickvännerna, mammorna, systrarna och vännerna som lever vid sidan av det livet men ändå påverkas.

Vad hoppas du på genom att berätta?

– Känslor gör det lättare att relatera och det är därför jag berättar om de mentala och känslomässiga problemen som finns även i orten. Istället för att den enda bilden ska vara ”vad håller de på med därute?”.

Robyn till Baaam: ”Vi ska minska den skeva könsuppdelningen”

Känner du att du måste skriva om orten?

– Jag insåg på vägen att det är mitt sätt att få skriva av mig. Det har pushat och motiverat mig, både i musiken och till att må bättre. Nu vill jag ge andra den gnistan, genom att berätta kanske jag kan ge hopp.

Vad mådde du dåligt över?

– Jag brukade gå runt och tänka skit om mig själv och lät allt komma åt mig. Men istället för att kriga med allt som jag ändå inte kan påverka, jobbade jag på att bli mer säker i mig själv. Om du älskar dig själv har du fortfarande energi att hämta från sig själv när saker utifrån går dåligt.

Vad är din högsta önskan?

– Om en kvinna som bor någonstans på landsbygden i typ norra Sverige kan relatera till samma låt som jag vet att mina bröder som bor i Rinkeby gör – då har jag gjort mitt och är nöjd.

Cherrie

Cherrie är aktuell med sin nya singel Aldrig igen.

Cherries tips för att må bra

#1: Uttryck dina känslor:

Skriv av dig, måla, dansa, sjung, spring eller meditera.

#2: Gör det du älskar:

Då blir det lättare att tro på dig själv.

#3: Sök inte kärlek i någon annan:

Hitta den istället i dig själv och du får kraft att kunna göra vad du vill!

Läs även:
Beyoncés nya låt och musikvideo är här
Kent lägger ner – avslöjade med video
Den kurviga trenden är här (äntligen!)

Av: Filippa Rosenberg

Foto: Elisabeth Ohlsson Wallin