Clara Henry: ”Jag är pansexuell” – det här betyder det

I en podcast kommer Clara Henry ut som pansexuell – detta innebär det.

I det senaste avsnittet av Alexander Pärleros podd ”Framgångspodden” berättar Clara Henry om sin syn på sex och relationer – och kommer bland annat ut som pansexuell.

– Jag är pansexuell. Det beror på hur man ser det. Jag har inte riktigt kommit underfund med vad jag är. Men pansexuell betyder att man tänder på människor, vad det än är för kön, ickekön, alla kön. Jag har inte riktigt fattat skillnaden än. Bi betyder ju två och på ett sätt är det tjej och kille men då glömmer man bort transpersoner. Jag brukar säga att jag är bisexuell bara för att det är enklast, säger hon, uppger Expressen, och fortsätter:

Läs också: Clara Henry är ansiktet utåt för Nellys kampanj #girlsunited

– Det har alltid funnits tjejer som jag har känt saker för. Och så har jag själv tänkt att jag verkligen tycker om henne som kompis. Och så har det blivit en slags kompiskänsla men som är så stark. ”Shit vad jag tycker om dig… som kompis”. Men jag har aldrig ifrågasatt det. Men det var någon gång i högstadiet som jag såg en tjej i min parallellklass som jag tyckte var så himla söt.

Tidigare i år kom även bloggaren och Paradise Hotell-deltagaren Paulina ”Paow” Danielsson ut som pansexuell.

Vad är pansexualitet?

Pansexualitet är en sexuell läggning där den pansexuelle personen känner sexuell och emotionell dragning till personer oavsett kön de har. Vissa menar att pansexualitet är en bisexuell läggning fast i bredare form där man erkänner fler kön och är intresserad av personer snarare än kön.

Begreppet myntades av teoretikern och radikalfeministen Shulamith Firestone.

Läs mer:
Dumbledore kan bli öppet homosexuell i nya filmerna
Ellen DeGeneres prisas av presidenten för sitt engagemang i hbtq-frågor
Youtubes hyllning av gayäktenskap rör oss till tårar

Bildkälla: IBL