dagsfest tips

Dags för dagsfest! Så lyckas du med partyt

Dagen är den nya natten – vi kan inte få nog av dagsfest. Här är tipsen du behöver för att lyckas göra partyt minnesvärt och alldeles perfekt!

Dagsfesten har blivit ett självklart inslag i våra liv. Linnea Johansson, 34, jobbar som festfixare i New York och har ordnat fester för bland andra Robert de Niro och Eva Longoria. Hon tror att trenden med dagsfester är här för att stanna.

– Idag har vi mer fullspäckade och stressiga scheman än någonsin och att vara ute till fem finns inte på kartan för många, säger hon.

Dagsfesten slog igenom ungefär för en bredare publik för ungefär tio år sedan i New York då flera ställen började ordna populära fester på dagen. Sedan dess har trenden växt.

linnea johansson fest

Linnéa Johansson är festfixare.

– New York är ju känt för sina boozy brunches och specifikt är det poppis med så kallad ”sunday funday”, med andra ord att man går ut på en sen brunch och dansar och dricker. Man är sen hemma vid åtta-tiden och kan vakna upp och gå till jobbet tidigt nästa dag, säger Linnea.

– Många fler strävar efter en mer hälsosam livsstil och om man festar lite dagstid kan man fortfarande hoppa i säng vid en bra tid och stiga upp tidigt nästa morgon, säger hon.

Läs mer om fest:
16 lögner alla tjejer intalar sig under en festkväll
Nio fördelar med att festa med din bästa vän
19 saker du gör på fyllan – men aldrig nykter

Linnea Johanssons bästa tips för en lyckad dagsfest
Tajmingen är det viktigaste. Du vill inte boka upp hela dina gästers dag. Så tänk vid 2-3-snåret som den perfekta tiden för att ha en dagsfest.

Tänk ut vilken mat du ska bjuda på. Visst, du kan ha ett cocktailparty med snittar vilket är min personliga favorit, men se då till att festen är över i tid för gästerna att kunna komma hem i tid till middag. Alternativet, om du vill att de ska stanna längre, är att servera lite mat runt middagstid.

Minska alkoholnivån. Tänk på att skippa för starka drinkar och satsa på något med lägre alkoholnivåer just under dagen.

Bästa dagsfestdrinken

“Personligen dricker jag som en 80-årig southern lady under dagsfester och älskar wine spritzers. Alltså vin med sodavatten, is och lite lime.”

Recept: En perfekt spritzer

spritzer recept

Räcker till sex glas


Du behöver:

1 flaska torrt vitt vin

1/2 l fruktsoda

1 lime i tunna skivor

Isbitar

Så gör du:

Häll vinet i glas och fyll på med fruktsoda. Lägg en limeskiva och ett par isbitar i varje glas och servera genast.

Fler goda drinkar att bjuda på:
Svalkande slush med rosévin och jordgubbar
Vit sangria med persika och prosecco
Så gör du bellini med hallonsorbet och cava

Av: Malin Ny

Foto: IBL, privat