Därför faller vi för dåliga personer i våra favorit-serier

Därför faller vi för dåliga personer i våra favorit-serier

De gör dumma saker och förlåts sedan gång, på gång. Vi snackar såklart om bad boys, fuckboys, players...ja kärt barn har många namn. Men vad är det egentligen som lockar?

Ordet fuckboy hittades troligen på för att förklara personer som beter sig som svin i dejting-sammanhang. Personer som går hur långt som helst för att få det dem vill ha, för att sedan kasta det (dig) i soptunnan.

Vi VET att de är dåliga, ändå är det dem vi känner mest för i våra favorit-serier. Hur går det ihop?

Enligt samtalsterapeuten Charlotte Sander finns en mystik kring en sådan person som gör att vi blir intresserade. Både on och off screen.

– Det ligger en konstant spänning med att vara med en sådan person, det blir aldrig riktigt vardagsgrått eftersom de omges av dramatik. De är ofta förtjusande och otroligt charmerande och har en förmåga att nosa sig fram till partners med sämre självkänsla och självförtroende som gör att dessa faller direkt, säger Charlotte Sander som även driver sajten relationsexperten.se.

I den populära tv-serien Skam finns flera "fuckboys" som tittarna fallit pladask för.

I den populära tv-serien Skam finns flera ”fuckboys” som tittarna fallit pladask för.

Gossip Girls Chuck Bass, Skam-William och Damon från Vampire Diaries är bara några av alla killar i serier som vi känner otroligt mycket för, trots att de beter sig på ett sätt som vi aldrig hade accepterat i verkligheten. Kanske är det för att vi ser igenom personen och förstår att det bara är en fasad för ett knockat självförtroende?

– Dessa personer är ofta väldigt bekräftelsesökande och kan till ytan se ut som att dom bara söker sex, men jag tror inte det handlar om det innerst inne för fuckboys. De är precis som du och jag och vill ha närhet och värme. Dem hittar bara inte riktigt ut i sitt sökande och går själva på niten om och om igen genom att ha mycket sex med många olika partners, säger Charlotte Sander.

Foto: Skärmdump Skam, IBL