Därför har en instagrambild på ett ägg fått fler likes än Kylie Jenner

2019 kan allt hända. Nu är ett ägg mer gillat på Instagram än Kylie Jenner.

Bilden på Kylie Jenners dotter Stormi var sedan länge den mest gillade bilden på Instagram. Något som det märkliga kontot @world_record_egg ville ändra på.

Med uppmaningen ”Låt oss sätta ett nytt världsrekord och få den mest gillade bilden på Instagram, så slår vi det nuvarande rekordet som ägs av Kylie Jenner (18 miljoner likes).”

Inlägget publicerades 4 januari och hade på söndagens morgon fått 9 miljoner likes, en siffra som hade fördubblats 10 timmar senare. Ägget verkade få cirka en miljon likes i timmen när hysterin var som värst.

När sajten BuzzFeed News försökte knäcka vem som låg bakom kontot fick de svaret att det sköttes av Henrietta – en kyckling från den brittiska landsbygden. Henrietta avböjde telefonsamtal, men gick med på att svara på frågor via e-post. Där framgick det bland annat att ägget heter Eugene och att upphovspersonen inte har något mot Kylie Jenner personligen, hen(rietta) var bara sugen på att slå ett nytt rekord.

Kylie Jenner låter sig dock inte lämna pallplatsen utan kamp. I ett inlägg svarar hon äggbildens populäritet med att smasha ett ägg i backen.

 

Läs också:

Cara Delevingne postade en bild på Instagram och tappade 50 000 följare