zara larsson

Därför totaldissar Zara Larsson Fifty shades of Grey

Åsikterna har gått tvärt isär bland kritiker efter premiären av succéfilmen Fifty shades of Grey. Sångerskan Zara Larsson, 17, kritiserar filmen hårt i sin blogg, och menar att den romantiserar den undergivna kvinnan, men inte bara i sovrummet.

”Oavsett om jag skulle bli fastbunden och beordrad i sängen så skulle aldrig min kille få tala om för mig vad jag ska äta, vad jag ska ha på mig, vad jag får dricka, vem jag får prata med eller stalka mig. Det undergivna och dominanta rollspelet stannar där det ska stanna, i sovrummet (eller the red room) annars tror jag nog inte man mår så bra i en relation”, skriver hon i sin blogg, och menar att Mr. Grey i själva verket är en tvättäkta psykopat.

”Det jag vill säga är att det känns som att författaren har försökt täcka över hans psycho-sidor med BDSM”, förklarar Zara.

”Det är inte kärlek. Det är inte BDSM, men det är precis det som Christian Grey gör och han kommer undan med det eftersom han är sexig, svinigt rik, och skämmer bort henne med massa bilar och flygturer hit och dit. Han bestraffar henne när hon är stygg och belönar när hon är dutti. Som en liten hund”, fortsätter hon.

Avslutningsvis skriver Zara att hon inte gillar hur man romantiserar hans beteende i filmen, men att hon också är medveten om att det bara är film och inte verklighet. Samtidigt skriver hon att hon vill att folk måste förstå att det faktiskt är ett problem att människor påverkas av filmen och böckerna.

Läs hela Zaras blogginlägg här
Foto: All Over Press