De tävlar i Melodifestivalen 2017

Nu är artisterna som tävlar i Melodifestivalen 2017 avslöjade. Startfältet består bland annat av Loreen, Ace Wilder och De vet du – läs om alla tävlande här!

Läs mer: De blir programledare för Melodifestivalen 2017

I förra upplagan av Melodifestivalen var det Frans som kammade hem vinsten med sin låt ”If I were sorry”. Det står redan klart att den nya programledartrion består av inga mindre än Clara Henry, David Lindgren och Hasse Andersson.

Clara Henry stod redan för tre år sedan på Melodifestivalens scen för att sköta showens humorprogram tillsammans med programledarna Anders Jansson och Nour El Refai – men nu hamnar hon än mer i rampljuset.

– Jag är så himla glad över att få jobba med världens bästa program igen, och ännu gladare att jag har med mig melloveteranerna Hasse och David! Det är tre år sedan jag var med sist och jag känner mest tjoho! sa Clara Henry till SVT när det avslöjades.

Så under onsdagen var det så dags för SVT att avslöja vilka 28 låtar och artister som kommer att tävla i nästa års festival. Och det är ett digert startfält – bland de tävlande återfinns bland andra The Fooo Conspiracy, Wiktoria Johansson, Ace Wilder, De vet du och Charlotte Perrelli.

Se alla artister i bildspelet nedanför!

Läs även:
19 känslor du bara förstår om du älskar Melodifestivalen
Sanna Nielsen blir årets julvärd
Visste du att Frans har gjort en jullåt? Lyssna här!

Foto: IBL, SVT