dejtingtips funkar

Dejtingtipsen du måste testa - som funkar på riktigt

Glöm stela konversationer och famlande försök till fysisk kontakt. Här är dejtingtipsen som går hem och som du bara inte får missa.

En första dejt med någon man verkligen är intresserad kan få den coolaste person att förvandlas till ett komplett nervvrak. Fel saker kommer ur munnen, du känner dig obekväm och pinsam och har inte en chans att visa hur skön du är, egentligen. Eller så är det bara tyst och stelt. Men det finns knep att ta till, knep som gör skillnad och som faktiskt kan göra dig till ett dejtingproffs – hur nervös du än är.

Henrik Fexeus, mental illusionist, expert på medveten och omedveten påverkan och författare till en rad böcker inom just det här ämnet, delar med sig av sina absolut bästa tips. Ta dem till dig och första dejten kommer bli lättare och roligare. Och hetare.

1. Tänk att ni redan hör ihop

Är du nervös och spänd över hur dejten kommer att gå? Det här är knepet som får dig att slappna av.

– Ett bra sätt att få rätt inställning på en gång är att fundera över hur du skulle bete dig om ni redan var ihop. Undvik all stress och obekvämt laddade situationer genom att tänka dig att ni redan är ett par. Bete dig på samma avslappnade och självklara sätt som du skulle göra då, tipsar Henrik.

2. Öva och bli mer framåt

Tycker du att det är svårt att prata med nya människor, för att inte tala om att ge dem komplimanger? Som tur är kan du öva dig på just det innan dejten, börja redan idag.

– Om du inte är speciellt utåtriktad kan du öva på din sociala förmåga när inte något står på spel. Ta för vana att alltid byta några ord med killen i kassan i mataffären. Ge en person du inte känner, till exempel någon i personalen på favoritkaféet, en komplimang så ofta du kan. På det sättet kan du bli utvecklas till ett socialt proffs lagom till din dejt.

3. Ha hemligheter ihop

Ett bra sätt att skapa ett band med din dejt är att dela saker som ni inte delar med någon annan, som att ha hemligheter ihop. Även om ni hittar på dem.

– Du vill snabbt skapa känslan av att du och din dejt delar något som bara finns er emellan. Men det ni delar får heller inte bli för tungt. Därför är lekar, som att hitta på historier om de andra som finns i samma lokal som er jättebra. Då har ni ett internt skämt som knyter ihop er mer, förklarar Henrik.

4. Dina vänner är du

Tänk på att aldrig prata illa om dina vänner och bekanta inför din dejt. Risken finns nämligen att hen tror att du är likadan.

– Om du och din dejt inte känner varandra så kommer denna att behöva förstå din värld. Ett sätt att göra det är genom dina vänner, eftersom vi ofta är lika de personer vi umgås med. Det innebär att hur du beskriver dina vänner indirekt kommer att bli en beskrivning av dig, så att beskriva dessa så positivt du kan är en bra idé.

5. Bli fysisk med din dejt direkt

Tycker du det är stelt att gå från artigt samtal till passionerat hångel? Problemet ligger ofta i att vi glömmer att ta i varandra.

– Om du hoppas att er dejt ska kunna bli mer fysisk måste du lära din dejt att ni har en fysisk relation. Ta i personen så ofta du kan, men utan att det är laddat. Rör vid dejtens axel när du vill peka ut något eller dra i armen när du vill gå åt ett annat håll. På så sätt lär du din dejt att ni har en relation där ni tar i varandra. Då blir det mycket lättare att sedan ta i varandra ännu mer.

dejtingtips knep

Ett dejtingtips som funkar är att vara fysisk.

6. Programmera din dejts känslor

Säkra nästa dejt genom att ge din partner en oförglömlig känsla av dig.

– Ett superbra tillfälle när du alltid ska röra vid din dejt är när hen skrattar och har roligt. Då kopplar personens hjärna nämligen ihop minnet av att ha kul med minnet av din beröring. Nästa gång din dejt har roligt kommer hen därför att tänka på dig – även om du inte är där.

7. Ögonknepet

Du kan få din dejt totalt knäsvag bara genom att titta personen rakt i ögonen, om du vågar göra det tillräckligt länge.

– Hjärnan vet att det finns två tillfällen när vi ser varandra länge i ögonen. När vi är arga och när vi är kära. Om du tittar någon länge i ögonen utlöses därför först adrenalin, utifall det finns någon fara, och sedan oxytocin. Oxytocin är en må bra-kemikalie som vi annars får när vi äter choklad och vid orgasm, för att nämna två exempel. Det är därför långa ögonkast blir så intima – och är ditt främsta vapen när du vill få någon på fall.

8. Skratta först, titta sedan

Vi gillar när vår dejt har en spännande, egen värld. Och vi gillar ännu mer när vi blir inbjudna till den.

– Om du först skrattar åt något roligt och sedan söker ögonkontakt med en intressant person, så bjuder du in till att dela din roliga värld. Om du gör tvärtom, först tar ögonkontakt för att sedan le, ger du personen visserligen en komplimang men missar att visa hur intressant du själv är. Det kan verka som en bagatell men rätt ordning gör stor skillnad.

dejtingknep

Skratta först – titta sen är ett dejtingknep.

9. Håll balansen

För att dejten ska fortsätta vara spännande måste ni ge och ta ungefär lika mycket. Berätta inte allt om dig själv innan din dejt har sagt något.

– Vissa personer vill att man ska berätta allt om sig själv utan att de själva avslöjar någonting. Då blir det inte en bra jämnvikt. När du berättat något personligt om dig, kräv att dejten ska berätta något liknande om sig själv innan du avslöjar mer. På så sätt behåller ni nyfikenheten och spänningen åt båda håll.

10. Rör på er

Hur du och din dejt sitter eller står kan vara helt avgörande för om ni kommer att ses igen. Se till att inte skapa distans av misstag.

– När du går på en dejt så vill du kunna vara nära, ta i och lukta på din partner. Det är också bra om ni kan röra på er. Om ni sätter er på varsin sida om ett bord, som för att äta, är dejten död. Hitta på en aktivitet istället, som att gå på konsert eller flyga drake. Om inte det går, se åtminstone till att du sätter dig bredvid din dejt istället för mittemot, säger Henrik.

Läs även:
Vad betyder hans sega sms-svar? Här är svaret
Därför faller du för bad boys (eller bad girls!)
Text

Av: Malin Ny

Foto: IBL