Marabou havssalt

Det här är Marabous nya smak 2020 – och så god är den!

Marabous nya chokladkaka för 2020 är en kombination som verkligen satt sin prägel på svenskarnas smakpreferenser de senaste åren! Vi har provsmakat den.

Marabou har gjort det till en vana att släppa nya spännande smaker en eller ett par gånger om året. Under de senaste åren har de bland annat lanserat den klassiska mjölkchokladen i kombination med pepparkaka, kex med havssalt samt crisp.

Men trots alla nya goda smaker fortsätter den vanliga mjölkchokladen att vara mångas favorit. Men blir inte allt liiite godare med havssalt nuförtiden? Det tror Marabou och har därför tillsatt en gnutta havssalt i den klassiska mjölkchokladen, vilket alltså är årets nyhet 2020 (lugn, den vanliga mjölkchokladen utan extra salt finns också kvar!). Hur smakar nyheten då? Vi har provat!

Havssalt är Marabous nyhet 2020 – så smakar den

Först (innan vi provat) tyckte vi att smakkombinationen lät lite tråkig – det här var inte särskilt nytt och spännande? Men det här är en hit! Så klart. Den lilla touchen av salt lyfter verkligen den redan goda mjölkchoklad ett extra snäpp. Smaken blir lite vuxnare och den som tycker att mjölkchoklad kan bli lite för sött kommer att tycka om den här.

– Marabou Havssalt är ett givet tillskott till vår stora familj av smaker. Den subtila hinten av havssalt gifter sig perfekt med den lena mjölkchokladen, och ger en smakupplevelse som vi vet uppskattas av så många. Vi hoppas att den ska bli lika omtyckt som den varit efterlängtad, säger Niklas Larsson, varumärkesansvarig för Marabou.

Den nya smaken dyker upp i utvalda butiker vecka 2 och lanseras brett vecka 8.

Skapa din egen smak på Marabou chokladkaka

Finns det chans till ytterligare vässning bland smakerna tycker du? Just nu har du också den revolutionerande möjligheten att skapa din egen smak. Under januari och februari 2020 kan du gå in på skapadinegensmak.marabou.se och leva ut dina innersta chokladdrömmar!

På sajten kan du välja mellan 64 olika ingredienser och du får kombinera upp till tre ingredienser till din egen choklad. Av alla som är med och skapar smaker så kommer tre att utses som vinnare och de chokladerna kommer att tillverkas och säljas under 2021. Det låter som ett chokladår att se fram emot!

Bild: Marabou/TT

Läs mer:

Delicato släpper ny bit – med smak av Nötcrème OCH chokladboll

Det här är svenskarnas lösgodisfavoriter

Chokladgröt är godaste frukosten just nu! (Ja, du läste rätt)