"Du har ett vackert ansikte, men du är för tjock"

Brittiska bloggerskan Michelle Thomas gick på en dejt med en man hon träffat på Tinder. Kvällen var trevlig, men inte något alltför speciellt – tills han dissade henne totalt via sms.

”Tack för en fantastisk kväll i går. Jag njöt verkligen av ditt sällskap, och jag gillar dig. Du är härlig och rolig och precis den typen av tjej jag skulle vilja dejta, om bara min kropp och mitt huvud tillät mig. Och jag är rädd för att det inte kommer att bli så”, skrev han i ett sms, som Michelle offentliggjorde i bloggen.

”Samtidigt som jag tänder på ditt vackra ansikte, din personlighet (och gud, det gör jag verkligen), så kan jag inte säga samma sak om din kropp. Så jag sitter där och flörtar och har en underbart kul kväll, men jag har en hemsk känsla om att om vi klär av oss skulle min kropp svika mig. Jag vill inte att det händer, baby. Jag vill inte ligga där bredvid dig när du frågar mig varför jag inte blir hård”, fortsatte han, och skriver dessutom att han aldrig skulle kunna gifta sig med en tjock kvinna.

Dejten förklarade att han ville berätta det här för Michelle i ett tidigt stadium, så att han inte orsakade större smärta senare i deras eventuella förhållande (eh…). Men Michelles svar på tal, som hon också skrev ut i bloggen, var helt fantastiskt.

”Jag tänder på din personlighet, men jag kan inte säga samma sak om din kropp”

Michelle förklarar i bloggen att hon brast ut i gråt framför en annan dejt när hon fick hans vidriga sms, och ifrågasätter hur Simon, som han heter, kan skriva så fruktansvärt nedlåtande saker, då han trots allt själv har en 13-årig dotter.

”Jag skäms att erkänna, att under ett par sekunder, så funkade det. Du rörde upp en känsla som varje kvinna som har varit tonåring känner till – att det inte spelar någon roll hur smart, passionerad, lojal, självsäker, äventyrlig eller härlig du är – om du är överviktig kommer ingen att finna dig attraktiv”, skriver hon.

”Jag vill att du uppmuntrar din dotter att älska, njuta och bry sig om sin kropp. Den tillhör henne och bara henne. Hylla hennes intellekt och hennes kreativitet. Pusha henne att pusha sig själv. Ge henne verktygen att utveckla en bombsäker självkänsla så att om (jag är snäll, jag skriver ”om”) den dagen kommer då en liten, olycklig man försöker förstöra för henne, så kan hon svara som jag gör nu.”

30-åriga Michelle avslutade blogginlägget (här) med att hälsa dejten att han kan kyssa hennes ”ogiftbara arsle”. Dagens girlpower, eller vad säger du?

Foto: Instagram.com/msmthomas