Efter attacken: Här är Gigi Hadids uppmaning till alla tjejer

Under Milano Fashion Week blev Gigi Hadid plötsligt attackerad av en man. Nu riktar hon en uppmaning till alla tjejer som har sett videon.

Det var under Fashion Week i Milano förra veckan som supermodellen Gigi Hadid blev attackerad av en man efter Max Maras modevisning. Mannen tog tag i Gigis midja och lyfte upp henne. En chockad och arg Gigi Hadid började vifta med armarna och armbågade mannen för att komma loss.

I en intervju med Lena Dunham i det feministiska nyhetsbrevet Lenny Letter, berättar nu Gigi om hur hon upplevde händelsen.

Missa inte! Gigi Hadids absolut bästa beautyknep

Enligt Gigi var det inte ”ett val” att slå tillbaka, utan det var en försvarsinstinkt som automatiskt kickade in.

”Jag spelade volleyboll som yngre och mina tränare pratade mycket om muskelminne. För två år sedan började jag på boxning och kom alltid ihåg vad de hade sagt om det”.

Gigi hoppas att händelsen ska få andra tjejer att göra samma sak i en liknande situation. ”Att lära sig självförsvar är viktigt och gör att ditt muskelminne naturligt kickar in vid en sådan händelse, istället för att du stelnar av rädsla”, säger hon.

”Genom att träna på självförsvar blir du mer självsäker i din egen förmåga att försvara dig, och det är en otrolig fördel när du hamnar i en osäker situation”.

Gigi ger dessutom återigen svar på tal till den jounalist som kallade hennes beteende för ”not model like behaviour”. ”Om mitt beteende inte är ett ’modell-beteende’, vad är då det? Vad skulle du ha sagt åt din dotter att göra om hon råkade ut för samma situation?”, säger hon.

Modellen har tidigare twittrat ”I’m a HUMAN BEING — and had EVERY RIGHT to defend myself”, till samma jounalist.

Word!

Läs mer
Spana in plaggen från Gigi Hadids samarbete med Tommy Hilfiger
BMW fälls för sexualiserande reklam med Gigi Hadid
Inspireras av Gigi Hadids 17 bästa outfits

Bildkälla IBL