Efter Kevin Harts uppdrag leds Oscarsgalan utan värd

Efter Kevin Harts avhopp: Oscarsgalan genomförs utan värd

Efter att Kevin Hart hoppat av uppdraget som värd för Oscarsgalan står det nu klart att det inte kommer bli någon ersättare. I stället ska flera profiler från filmbranschen avlösa varandra på scen. Något som bara har hänt en gång tidigare under galans historia.

I december förra året stod det klart att skådespelaren Kevin Hart frånsäger sig sitt uppdrag som värd för Oscarsgalan 2019. Det bara dagar efter att han tillkännagivits som värd. Anledning till det omedelbara avhoppet var att skådespelaren tidigare uttryckt sig homofobiskt på Twitter.

Oscarsgalan krävde en ursäkt från skådespelaren, men det vägrade han till en början. I stället valde Kevin Hart att hoppa av sitt prestigefyllda uppdrag – och i samband med det be om ursäkt för sitt beteende.

På Twitter skrev han då:

”Jag har fattat beslutet att kliva ner från värdskapet på årets Oscarsgala. Det här beror på att jag inte vill vara en distraktion under en kväll som borde firas av så många talangfulla artister. Jag ber uppriktigt om ursäkt till HBTQ-rörelsen för mina okänsliga ord i mitt förflutna.”

Ingen ersättare har presenterats till Oscarsgalan

Efter Kevin Harts avhopp har ingen ersättare presenterats. Och nu står det klart att det faktiskt inte kommer att bli någon ny värd för galan som går av stapeln i Los Angeles den 24:e februari. Det meddelar tidskriften Variety.

I stället kommer flera namnkunniga personer lösa av varandra på scenen. Ett upplägg som bara skett en gång tidigare sedan Oscarsgalans debut. Det var 1989 då bland annat skådespelaren Rob Lowe fick i uppdrag att framföra en duett tillsammans med Snövit. Något som amerikanska Sky news meddelar att Rob Lowe fortfarande skäms över.

I en intervju med Ellen DeGeneres i början av året framkom det att Oscarsakademin gärna ville ha Kevin Hart tillbaka, men i intervjun meddelade skådespelaren att han kommer stå fast vid sitt beslut om att inte agera värd på galan.

Foto: Chris Pizzello/TT

Läs mer:

Golden Globe 2019 på 1 minut – 6 ögonblick du inte får missa

Golden Globe 2019: Här är 32 looks från röda mattan

Fina budskapet bakom Lady Gagas Golden Globe-klänning