apple och spotify bråkar

Efter storbråket: Apple stoppar Spotify

Den senaste tiden har Apple och Spotify haft ett storbråk om användarvillkor. Apple har stoppat musiktjänstens senaste uppdatering och advokater har kopplats in.

Ett av världens största företag, Apple, har hamnat i ett stort bråk med musikföretaget Spotify. Anledningen? Apple har vägrat att godkänna appens senaste uppdatering. Det togs inte emot väl och Spotify har nu valt att koppla in advokater, eftersom de anser att Apple skadar deras användare.

Apple har även tvingat Spotify att sluta med en av sina kampanjer. Om kampanjen inte skulle ha tagits bort hade musikappen försvunnit från App Store – alltså från alla Iphones. Hjälp!

Spotify anser att Apple vill få bort dem från marknaden, eftersom de konkurrerar med Apple music. En högt uppsatt senator i USA står på Spotifys sida. Hon kritiserar, förutom Apple, även Google för att göra det svårt för mindre konkurrenter att slå sig fram på marknaden, skriver MacWorld.

Apple låg nyligen i konflikt med Swish, så nu undrar alla vad som kommer att hända med Spotify. Om bråket resulterar i att appen försvinner från App Store så skulle det drabba miljoner människor. Vi håller självklart tummarna för att det inte går så långt!

Läs även:
De mest spelade kvinnliga artisterna på Spotify
Då släpper Spotify nya tjänsten med videoinnehåll
Gratislyssnare ska få ett mindre utbud på Spotify

Foto: IBL