Emma Watson slår tillbaka mot bröstkritiken: "Feminism handlar om frihet"

Emma Watson slår tillbaka mot bröstkritiken: "Feminism handlar om frihet"

En urringad bild på Emma Watson fick folk att gå i taket och anklaga henne för att vara en "dålig feminist". Nu ger Emma Watson svar på kritiken och läxar upp näthatarna om vad feminism faktiskt är.

Efter en fotografering i tidningen Vanity Fair har Emma Watson anklagats för att vara en ”dålig feminist” och hycklare, skriver Cosmopolitan. Den bioaktuella stjärnan har på en av bilderna på sig en sjal utan något under och visar en del av sina bröst. Den här enda lilla urringning har lett till att folk kritiserar hennes engagemang i jämställdhetsfrågor.

I en intervju med Reuters, som TMZ har publicerat, ger Emma svar på kritiken och redogör för alla förvirrade nättroll vad feminism faktiskt är.

– Det här avslöjar hur många missförstånd det finns om vad feminism är. Feminism handlar om att ge kvinnor ett val. Feminism är inte en käpp som är till för att slå andra kvinnor med. Det handlar om frihet, frigörelse och jämlikhet. Jag förstår verkligen inte vad mina bröst har med saken att göra, säger hon till nyhetsbyrån.

Emma bevisar något som många tycks ha svårt att förstå: det går att ha bröst och samtidigt vara feminist.

Foto: IBL