En ny bugg på IOS gör att folk hör dig innan du svarar

Buggen gjorde att folk kunde höra och se dig INNAN du svarar – så fixar du den

Därför ska du uppdatera till IOS 12.1.4.

Nu myser konspirationsteoretiker världen över. Det har nämligen blivit känt att en bugg i senaste versionen av operativsystemet iOS  gjorde att samtal och Facetime-samtal aktiverades innan du svarat. I praktiken innebar det att folk som ringde dig kunde både höra (och i värsta fall se) dig i situationer där du inte alls tyckte det var lämpligt.


För den som ville spionera var det inte alls svårt. Du ringde upp någon via FaceTime, gjorde en swipe up och addade dig själv till samtalet och vips kunde du höra vad som sades på andra sidan telefonen – utan att personen behöver svara, rapporterade bland annat 9to5mac.

Det här informationen fick användare att avaktivera FaceTime på sina telefoner. Något som inte längre behövs enligt Apple.

Apple kände till buggen

Det var en privatperson som uppmärksammade felet, men det var först när det började uppmärksammas i sociala medier som Apple tog det på allvar. 28 februari meddelade man att en uppdatering skulle ske inom kort för att lösa problemet. I den nya uppdateringen meddelar de att det åtgärdats. Dock är gruppsamtal med video i FaceTime fortsatt avstängt för de som ännu inte uppdaterat till den nya versionen av IOS, 12.1.4