Aktienörd, kattgalen eller beautyfantast – här är 17 Facebookgrupper du inte visste fanns

Det finns en grupp perfekt för dig där ute – helt säkert. Baaam har listat 17 grupper på Facebook och kanske kommer du hitta precis det du saknat.

Läs mer: Kvinnorna bakom Supersnippan om snilleblixten som gjorde succékontot stort

För dig som vill prata om allt

Honey & the bees.
114 749 medlemmar

Honey & the bees är just nu Sveriges största tjejgrupp på Facebook. Här pratas det om livet, högt och lågt och emellanåt förekommer anonyma inlägg, så kallade ”honeysecrets”, för att ta upp särskilt svåra ämnen.

Pink Room
94 314 medlemmar

Pink Room startades med en idé om att ta slut på hat mellan tjejer i en helt mansfri zon. Gruppen är öppen även för icke-binära och här finns inga frågor eller ämnen som är för svåra att ta upp.

För dig som vill lära dig mer om aktier

Economista – Kvinnor som gillar aktier och privatekonomi
52 667 medlemmar

Vill du bli nästa, kvinnliga Gordon Gekko och lära dig allt om aktiekurvornas mystiska värld? Här är inga frågor för dumma och peppen att våga testa stor.

Tjejer som gillar aktier
11 008 medlemmar

En grupp för tjejer som vill diskutera och utbyta erfarenheter om aktier och börsen. Initierat.

Aktier för nybörjare – Tjejer
2 901 medlemmar

Har du inte fått nog av aktier än? Här är ännu en grupp där du kan få diskutera, inspireras och lära dig allt om aktier och investeringar.

För dig som inte bor i storstan

Glesbygdsgirls
16 997 medlemmar

Här är gruppen för dig som står utanför den hårda urbana normen och istället valt ett liv i glesbygden. Gruppen är anti-rasistisk och feministisk och om du drömmer om landet har du hittat hem.

För dig som gillar växter

Växtgäris
13 513 medlemmar

Förstår du inte hur du ska ta hand om ditt elefantöra? Längtar du efter en stickling av en monstera eller vill du bara dela med dig av din prunkande blomsterprakt på balkongen? Då är det här du ska hänga.

För dig som vill diskutera feminism

Varför apor aldrig bär rosa klänning
25 195 medlemmar

Är ditt kall att diskutera genus och jämställdhet? Då har du hittat rätt. Här samtalar feminister om aktuella händelser och problem, tipsar om böcker och ger varandra råd om hur man överlever i patriarkatet. Inte bara för tjejer.

För dig som tycker om att springa

Springande tjejer
14 061 medlemmar

Brinner du för löpning är detta gruppen för dig. Här spelar det ingen roll om du springer långt eller kort, snabbt eller långsamt, har sprungit sju maraton eller precis varit på din första jogg – alla är välkomna.

För dig som har barn

Mammisar
15 825 medlemmar

Facebooks största mammagrupp är för dig som behöver all slags stöd och tips i mammalivet. Ämnena rör sig från graviditet och förlossning till föräldraskap och livet i stort.

Mammor United
12 280 medlemmar

Mammagrupper ftw. Här får alla mammor, snart-mammor och bonusmammor chans att samtala om livet, presenttips eller hur man egentligen orkar med sin svärmor.

För dig som behöver mer pepp i livet generellt

Heja livet!
42 148 medlemmar

För drömmare, realister och optimister. För kvinnor som peppar varandra, byter erfarenheter och inspirerar att våga testa nytt. Om och om igen.

För dig som älskar smink

Black Vogue 

30 309 medlemmar

Black Vogue är ett skönhetsforum som även resulterat i Europas första skönhetsbok med fokus på mörkare hudtoner.

Beauty and bullshit
9 144 medlemmar

Alla som redan är med kan snacka beauty i en miljö som är anti-rasistisk och feministisk. Men gruppen, som drivs av Camilla Söderlund, är full och har medlemsstopp sen en tid tillbaka.

Skönhetstips
58 434 medlemmar

I Sveriges största skönhetsgrupp delar medlemmarna med sig av alla sina bästa skönhetstips – och skönhetsmisstag. Men här finns inte bara produkter och tips utan även glädje och pepp.

För dig som är en crazy cat lady

Kattgäris
2 243 medlemmar

Älskar du katter? Är du en gäri eller en icke-binäri? Då är denna gruppen allt du drömt om. Från ett flöde fyllt av söta katter till frågor och svar om hur man kan ta hand om sin lilla katt hittar du allt här.

För dig som cyklar

Cyklande tjejer!
8 057 medlemmar

Här pratas det om allt från snabbaste cyklarna och antal uppnådda höjdmeter till vad man gör åt skavande sadlar. Vill du efterlysa cykelsällskap får du garanterat napp.

Foto: IBL, Heja Livet