Fixa sista minuten-semestern – byt bostad världen över gratis

Fixa sista minuten-semestern – byt bostad världen över gratis

Inga pengar och annalkande semester? Varför inte testa att byta bostad och få en gratis semester var som helst i världen.

Har du också börjat inse att semestern bara är veckor bort men än har du varken haft råd eller möjlighet att boka någon resa? Lugn, det är inte försent än. Du kan fortfarande lösa det – utan någon större kostnad!

En allt vanligare trend är att helt enkelt byta hus med någon i världen. Det går till så att du och personen kommer överens om att byta bostad och får på samma gång en gratis semester. Har du sett filmen ”The Holiday” vet du vad vi snackar om (även om det kanske inte ingår en het Jude Law).


THE HOLIDAY, Cameron Diaz, Jude Law, 2006. ©Columbia Pictures/courtesy Everett Collection

Det finns flera stora sajter som hjälper till med uthyrningen och ser till att kontrakt och allt som hör till är i sin ordning. De största aktörerna är HomeExchange, Intervac och Homelink.

Det finns inga generella regler för hur länge man ska vara borta men det vanliga är att byta bostäderna mellan 1 och 3 veckor. Det kan dock vara värt att kolla med sin hyresgäst- eller bostadsrättsförening om de tillåter byten. Vanligtvis täcks dock eventuella skador av hemförsäkringen, men kolla upp även det.

Här är nio bostäder som fortfarande kan bli dina i sommar – och som sagt ”ja” till Sverige som bytesland:

Klicka dig vidare för att se alla hus.

Szczecinek, Polen

Escalquens, Frankrike

Rancho Viejo, USA

Saint-Lyphard, Frankrike

Miami, Florida

Toulouse, Frankrike

Dallas-Fort Worth, Texas

Phoenix, Arizona

Durban, Sydafrika

Foto: HomeExchange / Unsplash/Haley Phelps