Folk som använder emojis är snällare – enligt ny forskning

Folk som använder emojis är snällare – enligt ny forskning

Du som använder många emojis är lite vänligare än alla andra. Det har några psykologer i Storbritannien kommit fram till i en ny forskningsstudie.

Läs mer: Forskning: Emoji-användare är kåtast av alla

Den där leende figuren i ditt sms kan säga mer om dig än vad du tror. I en ny artikel i tidskriften Trends in Cognitive Sciences diskuterar psykologer från Edge Hill University i Storbritannien vad ditt emoji-användande säger om dig som person.

I verkligen livet använder vi ansiktsuttryck och gester för att förstärka våra ord och ge dem ett emotionellt sammanhang. Och forskarna menar att emojis fungerar på samma sätt – med emojis förstärker vi och sätter känslor på orden.

I en studie från 2016 fann samma forskare att personer som använder många emojis ofta är trevliga i verkliga livet. De också mer empatiska, socialt mottagliga och som resultat anses de vara vänligare och lätta att prata mer.

Det finns så klart andra faktorer som spelar in, så som ålder, vilka sociala medier eller kommunikationssätt du använder och vem du kommunicerar med. Men att uppfattas som trevlig och social är onekligen en härlig bieffekt av vårt (omfattande) emojianvändande!

Läs även:
Nu är nya emojis med fokus på mångfald här – så gör du för att få dem
Jennifer Åkerman: ”Jag jobbar på att inte vara så snäll”
Psykologen: ”Så hanterar du din och din partners svartsjuka i jul”

Foto: Unsplash