stalka ex facebook

Forskare: Därför stalkar du ditt ex på Facebook

Ibland är det lätt att komma över det förflutna – och ibland kommer du på dig själv med att sitta och scrolla igenom ditt ex bilder på Facebook i timmar. Nu har forskare vid universitetet i Hawaii och Ohio tagit reda på varför vi så gärna stalkar våra ex i sociala medier.

Undersökningen innefattade män och kvinnor i åldern 18 till 42 år. Samtliga deltagare hade varit med om ett breakup under det senaste året. Forskarna kunde snabbt dra slutsatsen att de som kände mest ångest och var mest sårade efter uppbrottet var de som stalkade sin före detta partner mest på Facebook.

Läs också: 19 stadier du går igenom för att komma över ditt ex

Visst, det är lätt att är lättare att komma över sitt ex om det inte är några hard feelings inblandade. Men till dig som har det svårare att lämna det gamla bakom dig och gå vidare har forskarna ett knep – som vi är villiga att stå bakom.

I slutsatsen menar de nämligen att det bästa (och lättaste!) sättet för att komma över sitt ex är att klippa alla band i sociala medier och att blockera hens konto, för att slippa frestelsen att stalka hen. Och visst är det väl rätt sant?